Mersin’in Erdemli İlçe Muhtarlar Derneği, sorunlarını dile getirmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) 60 muhtarla birlikte ziyaret gerçekleştirdi.
Ziyaret kapsamında muhtarlar, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, MHP Gelen Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, AK Parti Mersin Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Nebi Bozkurt, MHP Milletvekilleri Ali Öz, Mehmet Şandır ve CHP Milletvekili Ali Rıza Öztürk’le görüştü.
İlk olarak MHP gurup toplantısına katılan muhtarlar Mersin Milletvekilleri Ali Öz ve Mehmet Şandır’ın da bulunduğu toplantıda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir süre görüştü. Bahçeli, Yörük diyarı Toroslar’dan gelen muhtarlara ziyaret dolayısıyla teşekkür etti.
Öğlen yemeğinde AK Parti Mersin Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun ve Nebi Bozkurt’un davetlisi olan muhtarlar, yemeğin ardından da Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’yla görüştü. Muhtarlar bakanlardan hükümet yatırımlarının biran önce tamamlanması talebinde bulundu.
Muhtarlar ziyaretlerini CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk ile sürdürdü.
Ziyaret ile ilgili bilgi veren Erdemli Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kurt, “İlçemizde gerek muhtarlarımızın, gerekse vatandaşımızın yaşadığı sorunları siyasetin kalbinde Ankara’da meclisimizde dile getirilim istedik. Parti ayrımı yapmadan genel başkanlarımız, bakanlarımız ve milletvekillerimizle bir araya geldik. Gerek arazi sorunlarını, gerek aksayan yatırımları, Mersin’de yaşanan elektrik kesintilerini, Büyükşehir Yasası’ndan kaynaklanan sorunlarımızı, bir anlamda yerel ve genel sorunlarımızı siyasetçilerimizle paylaştık. Sıcak karşılandık ve görüşmelerden olumlu sonuçlar çıktı. Sorunlarımızı dinleyip, bizi burada kabul eden herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Ziyaretten fazlasıyla memnun kaldıklarını ifade eden muhtarlardan Mehmet Aslan ise, “Sorunları Ankara’da dile getirmemizin faydalı olacağına inanıyoruz. Birlik ve bütünlük içinde gerçekleşen bir ziyaret oldu. Dernek başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.