Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe  girişiminde TRT'nin Harbiye'deki binasının işgal edilmesi ve sonrasında çıkan  olaylarda 3 kişinin ölümü ile 50 kişinin yaralanmasına ilişkin yürütülen  soruşturma sonucunda 7'si rütbeli 32 asker hakkında iddianame hazırlandı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma  Bürosu'nca, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Harbiye'deki TRT binasının işgal  edilmesi ve sonrasında çıkan olaylara ilişkin yürütülen soruşturma tamamladı.

Cumhuriyet Savcısı Orhan Aydın tarafından hazırlanan 383 sayfalık  iddianamede, FETÖ'nün kuruluşu, yapısı, örgütlenmesi, eylemleri anlatılırken,  Harbiye'deki TRT binasının işgali ve sonrasında vatandaşların yaptığı  protestolarda Fahrettin Yavuz, Murat Demirci ve Jaoad Merroune'nin şehit  edildiği, 50 kişinin de yaralandığı anımsatıldı.

İddianamede, 7'si rütbeli olmak üzere 24'ü tutuklu 32 askerin "cebir  ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti anayasasının öngördüğü düzeni ortadan  kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen  uygulanmasını önlemeye teşebbüs etme", "cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi  ortadan kaldırmaya veya TBMM'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını  engellemeye teşebbüs etme", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti  Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen  engellemeye teşebbüs etme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile  farklı oranlarda hapis cezalarına çarptırılması istendi.

İddianamede ayrıca, bir kısım şüpheliler hakkında "terör örgütüne üye  olmak", "bir suçun işlenmesini kolaylaştırmak için kasten öldürme", "kasten  öldürmeye teşebbüs",  "mala zarar verme",  "kamu malına zarar verme", "kamu  kurumları arasındaki haberleşmeyi hukuka aykırı olarak engellemeye teşebbüs etme"  ve "hürriyeti tahdit" suçlarından da hapis cezaları talep edildi. (AA)