Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na TBMM'de yapılan yumruklu saldırıya Adıyaman İl Başkanı Av. Bilal Doğan tepki gösterildi.

Doğan, saldırıyı nefretle kınayıp, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun arkasında olduklarını vurguladı. Doğan, TBMM tarihinde bir saldırganın ilk kez bir partinin genel başkanına yumruk atıldığını, bu yumruğun Kılıçdaroğlu'na değil tüm Türkiye'ye atıldığını belirterek, şunları söyledi:

“Bu Türkiye adına utanç vericidir. Bu yumruk Türkiye demokrasisine, barışına, kardeşliğine atılan bir yumruktur. Bir partinin yani CHP'nin genel başkanlığını yapan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu şekilde bir saldırıyı kesinlikle hak etmediğini düşünüyoruz. 1938 yılından bu yana bu yumruk gibi sayısız yumruk yedik. Gazi'de yedik, Çorum'da, Maraş'ta. Sivas'ta ve Gezi'de yedik. Buradan mesaj vermek istiyorum, bizler her daim her yerde Kılıçdaroğlu'nun yanında ve arkasında olacağız ona her türlü desteği verip sahip çıkacağız. Bizler karanlık güçler tarafından atılan bu yumruğu demokrasiye atılmış bir kara leke olarak algılıyoruz ve Adıyaman CHP İl teşkilatı olarak bu saldırıyı nefretle kınıyoruz.”