İSTANBUL Beylikdüzü’nde '2'nci Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu'na katılan 7'si Türk, 5'i yabancı 12 heykeltıraşın ortaya çıkardığı eserlerin ilçedeki çeşitli kesimlere yerleştirileceği açıklandı. 15 yıl içerisinde Beylikdüzü'nün en fazla esere sahip ilçe olacağını belirten Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Sanatın olduğu yerde şiddet olmaz" dedi.
Beylikdüzü'nde 18 Eylül'de Barış Mahallesi, Eğitim Vadisi Bulvarı Zabıta Müdürlüğü alanında başlayan ve 1 ay süren taş helkel sempozyumunun sona ermesi üzerine ortaya çıkarılan eserleri inceleyen Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ortaya çıkan heykellerin her birinin bireyleri ve toplumu sorgulamaya ve düşünmeye ittiğini belirterek, "Beylikdüzü'ne kazandırılan eserlerin her birinin farklı bir mesajı var. Beylikdüzü ileride en fazla esere sahip ilçe olacak" dedi.
Başkan İmamoğlu, ilçedeki çeşitli yerlere yerleştirilecek özgün temalı 'Yolcu', 'Dıştan İçe İçten Dışa', 'Barış Güvercini', 'Balıklı Kadın 2', 'Abaküs', 'Çiçekli Kadın', 'Boğa', 'Gelişen Biçim', 'Boşluğun Kırılganlığı', 'Tüm Adımlar', 'Özgürlük' ve 'Füzyon' isimleri verilen heykelleri yapan sanatçı ve asistanlarına teşekkür etti. Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şöyle konuştu:
"Günümüzde sanatın birleştiriciliğine ve kapsayıcılığına daha çok ihtiyaç var. Beylikdüzü, 10-15 yıl sonra en fazla esere sahip ilçe olacak. O zaman şimdiden ne kadar önemli bir yatırım yaptığımızı anlayacağız. Günümüzdeki üzüntülü günlerin sona ermesini diliyorum. Bunu da sanat ve sanatçıyla sağlayabiliriz."
7 TONLUK 'BARIŞ GÜVERCİNİ'
Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nden gelerek Beylikdüzü'ndeki etkinliğe katılan 7 ton ağırlığındaki 2.60x250x80 ebatlarındaki mermer kalıba 1 ay boyunca çekiç sallayarak 'Barış Güvercini' oluşturan Hakan Şengönül, "Herkesin barış içerisinde yaşaması için 'Barış güvercini' adını verdiğim ırk, sağ- sol veya herhangi bir ayrım gözetmeden herkesin oturabileceği bir kent mobilyası ortaya çıktı" dedi.

FOTOĞRAFLI