Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından bu yıl ilki düzenlenen kurum içi fotoğraf ve makale yarışmasında dereceye giren personele ödülleri düzenlenen törenle verildi.
Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen ödül törenine Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, başkan yardımcıları ve daire müdürleri katıldı. Ödül töreninde birinci olan makale ve fotoğrafa plaket takdim edilirken, ikinci ve üçüncü olan eserlere de başarı belgesi takdim edildi.
Ödül töreninde katılımcılara Odunpazarı Belediyesi Kültür yayınlarından hazırlanan bir kitap seti hediye eden Başkan Kurt, düzenlenen projenin kurum içi iletişimin güçlenmesine katkı sağladığını söyledi. Yarışmanın kurum içi iletişimin güçlenmesine katkı sağlamasının yanında, düzeyli bir rekabet ortamı oluşturabilmek ve belediye içerisinde yeni yetenekleri keşfetmek adına büyük önem taşıdığını vurgulayan Başkan Kurt, yarışma ile işçilerin özgüvenlerinin arttığını belirtti.
Başkan Kurt, her ay düzenlenecek olan yarışmanın ilerleyen dönemde şiir, resim, müzik ve kısa film gibi çeşitli sanat dalları ile genişleyeceğini ifade ederek, yarışmada dereceye giren eserlerin belediye içerisinde oluşturulan sanat köşesinde sergileneceğini kaydetti.
Çevreye olan bakışın gelişmesi gerektiğini dile getiren Başkan Kurt konuşmasında şu ifadelere de yer verdi:
“Emeği ile çalışan insan her şeyi üretir. Beyin diploma ile sınırlı değildir. Esas olan bulunduğumuz çevreye bakışımızın gelişmesi. Bunu gerçekleştiren arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu bir cesaret işidir. İnsanlar düşündüklerini özgürce açıklayabilmeli. Bizimde bunu desteklememiz lazım. İlerleyen dönemde katılımın daha da artacağını düşünüyorum. Düşüncenin önünü açmamız lazım.”
Yarışmada makale dalında “Bırakınız Yapsınlar Bırakınız Geçsinler” isimli çalışma ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli Ali Çakır birinci olurken, Yazı İşleri Müdürlüğü’nden Tayip Atmaca “Medeni İnsan” isimli eserle ikinci, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nden Kazım Durur “Demek ki Kadın” isimli yazı ile üçüncü oldu.
Fotoğraf dalında ise Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünden Mustafa Gül birinci olurken, ikinciliği Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden Ersin Kahraman, üçüncülüğü ise yine Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden Mesut Uysal kazandı.