İzmir’de yapımı devam eden Konak Tünellerinin mayıs ayından itibaren araç geçişine açılacağı bildirildi. AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, inşası süren Konak Tünellerinde incelemede bulundu. İnceleme gezisinin ardından açıklamada bulunan Milletvekili Denizli, "Kalıcı beton kaplama ve asfalt çalışmaları mayıs ayında bitiyor ve mayısta Konak Tüneli’nden araç geçişi başlayacak." dedi.
İzmir Milletvekili ve Ulaştırma Eski Bakan Sayın Binali Yıldırım’ın 2011 seçimlerinde açıkladığı 35 projeden biri olan Konak tünelleri; iki tüpten oluşuyor ve bin 674 metre uzunluğu ile dikkat çekiyor. Dönel kavşak ve bağlantı yollarıyla birlikte Konak Tüneli’nin uzunluğu 2 bin 500 metreyi bulacak. Kazı çalışmalarına Eylül 2012’de başlanılan Konak Tüneli’nde kazı çalışmalarının sonuna gelindi. Son 10 yıldır İzmir’in ana arterlerinde kayda değer açılmış yeni yollar olmamasını şehirde yaşanan trafik sıkışıklığının önemli sebeplerinden birisi olduğunu belirten İlknur Denizli, “Çevre yolu dışında İzmir’de, 10 yıldır trafik sıkışıklığına derman olacak önemli yeni yol yapılmadı. Var olan yollar yetersiz. Vatandaş trafikte çile çekiyor. Büyükşehir belediyesinin aktarmalı ulaşım uygulaması trafiği İzmirliler için daha çekilmez hale getirdi. Konak Tüneli’nin İzmir trafiğine büyük katkısı olacak. En önemli faydası Alsancak, Çankaya-Basmahane hattında şehir merkezini kullanmak zorunda kalanlara alternatif bir güzergâh sunması. Kısa sürede trafiğe, trafik lambalarına takılmadan kent merkezinde çıkabileceksiniz” dedi.
“KONAK TÜNELLERİNİ ENGELLEYEMEDİLER”
Hizmete girmesiyle birlikte İzmir trafiğinde büyük rahatlama sağlayacak Konak Tüneli’nin inşaatını engellemek için uğraşan çevrelerin başarıya ulaşamadığını belirten İlknur Denizli, "Konak Tüneli malum çevrelerin bütün engellemelerine ve provokasyonlarına rağmen hizmete giriyor. Karşı çıkanlar ne demişlerdi hatırlayalım ’Yapılanlar hukuki değil, ÇED raporu yok.’ Mahkemeye gittiler ve mahkeme Konak Tüneli’nin de, kamulaştırmaların da kanunlara uygun olduğunu söyledi. Göreceksiniz Konak Tüneli’ne karşı çıkanlar, açıldığında en çok kullananlar olacak. Damlacıkta bir ömür geçirmiş, kişisel tarihinin ayrılmaz bir parçası olan mahallesi için üzülen insanların duyguları istismar edildi. Ne oldu şimdi o gün konuşanlar ortada yok ama Damlacık sakinleri umut tacirlerinin sebep olduğu hayal kırıklığı ile baş başa kaldılar" şeklinde konuştu.
“BAMBAŞKA BİR DAMLACIK GÖRECEĞİZ”
Tünel bittiğinde yapılacak düzenlemeler sonrasında Damlacık semtinin, İzmir’in gözde turistik mekânlarından biri olacağını kaydeden Denizli şunları söyledi:
"Tarihi Damlacık Camii restorasyonu da başlıyor. Konak Tüneli’nin üstündeki tarihi binalara işlev yüklenmesiyle birlikte bambaşka bir Damlacık göreceğiz. Bölgedeki kazı çalışmaları sırasında gün yüzüne çıkarılan tarihi eserler müze yetkililerine teslim edildi. Halen tarihi eserlerin tasnifi devam ediyor. Henüz proje aşamasında ama çıkarılan eserleri bölgedeki tescilli binaları müze haline getirerek sergileyebiliriz. Konak Tüneli’nin inşaatını yakından takip eden Sayın Ulaştırma Bakanımız Lütfi Elvan’a teşekkür ediyoruz. Neyse ki biz bütün bu engellemeler karşısında yılmadık ve yolumuza devam ettik Artık tünelde iki tüpte de ışık görüldü. Ne mutlu bize ki AK Parti olarak İzmirlilere verdiğimiz sözleri teker teker yerine getiriyoruz."