Gaziantep’te düzenlenen Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Royal Halı Türkiye Kupası’nın ilk finalisti Pınar Karşıyaka’yı eleyen Fenerbahçe Ülker oldu. Maç sonunda her takımın baş antrenörleri açıklamada bulundu.
Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, ikinci yarıda iyi bir oyun ortaya koyduklarını ifade ederek, "İki farklı şekilde oynadığımız çok açık. Yarı final oynamak istiyorsanız vücut dilinizin de o şekilde olması gerekiyor. Ne olursa olsun hazır olmanız gerekiyor. Her şeyinizi vermeniz gerekiyor. İkinci yarıda maçtaki en büyük değişim bu oldu. Oyuncularımızı bu değişimler ve savaşlar için tebrik ediyorum. Çok iyi bir takıma karşı oynadılar. Üçlüklerde çok iyi bir takıma karşı oynadık. Onları durdurmamız gerekiyordu. İkinci yarıda hücumlarda iyiydik. Pınar Karşıyaka’yı tebrik ediyorum. Onlara karşı oynamak gerçekten çok eğlenceli oluyor. Çok fazla olmamalarına rağmen seyircilerimize de teşekkür ediyorum" diye konuştu.
PINAR KARŞIYAKA CEPHESİ
Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca ise, oyuncularını tebrik ederek başladığı konuşmasında, ”İlk olarak sözlerime Fenerbahçe Ülker’i tebrik ederek başlamak istiyorum. Finalde başarılar diliyorum. İki tane ayrı devre oynadık. İlk yarıdaki tempomuz, kontrol edişimiz mükemmeldi. Fenerbahçe Ülker’in gücünü de tüketmek üzereydi ama bazı şeyler istediğimiz gibi gelişmedi. Özellikle erken yediğimiz iki tane üçlükle maç tekrar kafa kafaya geldi ama burada bizim yaptığımız top kayıpları önemli bir rol oynadı. Maçtan önce iki konuya değinmiştim. İkisinde de çok başarılı olduğumuzu söyleyemem. Ribaunt alamayınca basket yedik ve hücuma çıkamadık. Dolayısıyla ikinci yarıda 29 sayıda kaldık. Fenerbahçe Ülker ise 46 sayı buldu, ilk yarıda 40 sayı bulduk. Aslında bunu telafi edebilirdik ama maalesef bunu beceremedik. Buraya kadar arka arkaya 13 maç kazandık. Tekrar hepsinin eline sağlık. Yapacak bir şey yok. Final oynamayı arzu ediyorduk ama daha tecrübe edinmemiz gereken yerler var. Özellikle ikinci yarıdaki sertlik çok üst düzeyde ama biz o sertliğe tam cevap veremedik. Tekrar oyuncularımı tebrik ediyorum, Fenerbahçe Ülker’e de finalde başarılar diliyorum” dedi.