Samsun İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, eğitim-öğretim yılının sorunsuz geçmesi için tüm tedbirlerin bugünden itibaren uygulanacağını bildirdi.

Samsun İl Emniyet Müdürü Dr. Urhal, Samsun Medya Grubu Yayın Kurulu Başkanı Necdet Uzun'u ziyareti sırasında, eğitim öğretim döneminin başlaması nedeniyle alınan tedbirlerle ilgili 
soruyu cevaplandırdı.

GİRİŞ-ÇIKIŞLAR TAKİP EDİLECEK 

Urhal, il merkezinde bulunan 386 okulun 41'inde kolluk kuvvetlerinin, 286 okul da ise güvenlik eğitim koordinatörlerinin görev yapacaklarının belirterek, "Ayrıca, 225 okulda 98 sivil ve resmi ekipler öğrencilerin güvenli bir şekilde giriş ve çıkışlarını takip edecek. Eğitim öğretim dönemi bitene kadar asayiş, narkotik, siber suçlar, çocuk şube birimleri kendi alanlarıyla ilgili çalışmalar gerçekleştirecek. Suç ve suçlularla mücadelede bu birimler öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve velileri bilgilendirecekler. Emniyetimizin tüm birimleri bu çalışmaları, Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul yöneticileri ile koordineli bir şekilde yürütecek" dedi.

TÜM EKİPLER SAHADA OLACAK

Samsun Emniyet Müdürlüğüne bağlı tüm birimlerin pazartesi günü sahada olacaklarını kaydeden Urhal, "Asayiş, çocuk şube, narkotik hepsi sahada olacak. Ayrıca okul önlerinde şok uygulamalar yapılacak. Servis araçları denetlenecek. Çocuklarımızı korumak, kollamak için her türlü tedbiri aldık. Trafikte ise aksama yaşanmaması için de ana arterler başta olmak üzere yoğunluk yaşanabilecek tüm noktalarda ekiplerimiz sahada olacak" diye konuştu. Urhal, yeni eğitim öğretim döneminin hayırlı uğurlu olmasını da dileyerek,  suç ve suçluyla mücadelede başarılı olmak için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Samsun Medya Grubu Yayın Kurulu Başkanı Necdet Uzun'la görüşen, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, çalışmalarda başarı diledi. 

Emre ÖNCEL

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.