Güney Ege Kalkınma Ajansı ve Merkezefendi Belediyesi ‘Sağlıklı Nesiller İçin Merkezefendi Obezitenin Farkında’ adıyla hazırlanan protokole birlikte imza attı.
Protokolün imza töreni, Güney Ege Kalkınma Ajansı’nda (GEKA),Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata tarafından gerçekleşti. Ev sahibi olan GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata yaptığı konuşmada, "Toplumda belediyeler yol açan, kaldırım yapan ve halkın taleplerini yerine getirmek için hizmet üreten kurumlar olarak bilinirdi. Projenizi görünce açıkçası ben de çok şaşırdım. İlk kez bir belediye obezite konusunda bir çalışma yapmak istiyordu. Merkezefendi Belediyesi’nin ‘Sağlıklı Nesiller İçin Merkezefendi Obezitenin Farkında’ konulu projelerini inceledim. Çok mantıklı ve faaliyetleri ince ince düşünülmüş planlanmış. Sürekliliği olan güzel bir proje olduğunu gördüm. Merkezefendi Belediyesi bu proje ile ajansımız tarafından proje desteği almayı hak kazandı. Bugün de bu projenin protokol imza törenini gerçekleştirdik. Duyarlıklarından dolayı başta Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve proje ekibini kutluyorum. Bundan sonra da İnşallah birlikte birçok güzel projelerin imza törenlerini gerçekleştireceğiz" dedi.
Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da yaptığı konuşmada ilçede ilklere imza atmanın gururu ve heyecanı içerisinde olduklarını belirtti. Başkan Subaşıoğlu, "Sloganımız olan sağlıklı ve mutlu nesillerin kardeşçe yaşadığı bir Merkezefendi ilçesi oluşturabilmek için bir dünya meselesi olan obezite konusunda çalışma yapacağız. Projemizle obezite konusunda envanter çalışması ağırlıklı olacak. İlçemizin obezite durumunun fotoğrafını çekeceğiz. Projemize verdiğiniz destek için teşekkür ederim" diye konuştu.
Konuşmaların ardından projenin protokol imza töreni gerçekleştirildi. Merkezefendi Belediyesi projeye önümüzdeki hafta uygulama yapılacak olan 42 okulun müdürlerine, proje hakkında bilgilendirme toplantısı yaparak başlayacak.