Sosyal paylaşım sitesinde 81 ilden 18 bin 348 üyesi bulunan eczacı teknisyenleri grubu, Tay Sachs(Enzim eksikliği) hastası minik Azra Cunduz için 10 günde 22 bin lira topladı.
Antalya’da, Mehmet Cunduz ile Derya Cunduz çifti, milyonda bir görülen ve tedavisi bulunmayan Tay-Sachs (Enzim eksikliği) hastalığı teşhisi konulan 22 aylık kızları Azra Cunduz’un hayatının son dönemini rahat bir ortamda geçirmesi için destek çağrısında bulunmuştu.
Minik Azra’nın ailesinin yardım çığlıklarına eczacı teknisyenleri grubu kayıtsız kalmadı. 81 ilden, 18 bin 348 üyesi bulunan eczacı teknisyenleri grubunun katkılarıyla minik Azra’ya ilk olarak ihtiyacı olan kalp ritim ölçer makinesi alındı. Azra için tek yürek olan teknisyenlerin bir çok ilden Azra için gönderdiği yardımlar aileye ulaştırıldı. Eczacı teknisyenleri aileye maddi ve manevi anlamda destek olmak için seferber oldu. Azra’nın rahat bir ortamda yaşamasını isteyen teknisyenler 10 gün gibi kısa bir sürede yaklaşık 22 bin liralık yardım topladı. Grup adına Emine Yağışan ve Ganimet Ergül toplanan yardımı aileye teslim etti. Paranın bir kısmı da Azra’nın banka hesabına yatırıldı.
Grup yöneticilerinden Emine Yağışman, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde ihtiyacı olan herkese yardım etmeye çalıştıklarını belirtti. Yağışman, dar gelirli aile ve ihtiyaç sahiplerinin belirli oranda sorunlarını gidererek, yalnız olmadıklarını bir nebze olsun hissettirmeye çalıştıklarını vurguladı.81 ilden Azra için toplanan yardımları Azra’ya ulaştırdıklarını ifade eden Yağışman,“Duyurularımıza tüm üyelerimizden destek geldi. İhtiyaç sahibi ailelere yardımlarımız her zaman devam edecek. Birkaç kişiyle başladığımız yardımlara, bugün 18 binin üzerinde kişi destek veriyor. Minik Azra’ya da yapılan yardımları ulaştırdık. Amacımız toplumda farkındalık oluşturmak.Azra’dan önce de Soma maden faciası, Şırnak maden faciası, Ayşima bebek ve Yasin Pala’ya yardımda bulunuldu. Bize destek veren tüm eczacı teknisyeni arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Duyarlılık gösterip, ellerinden geldiği kadar maddi ve manevi yardımda bulundular” dedi.
TİYATRO GÖSTERİSİ
Yardımlarının bitmediğini kaydeden Yağışman, eczacı teknisyeni Adem Dişcinin tiyatro gösterisinden elde ettiği gelirinde minik Azra’ya ulaştırılacağını sözlerine ekledi.