Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, “Bu hükümet, yatırımcıyı ve girişimciyi teşvik etmek yerine, kendi kaderine terk etti” dedi.
MHP Erzurum Milletvekili adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, seçim çalışmaları kapsamında bir araya geldiği esnaf ve ticaretçilerin sıkıntılarını dinledi, beklentilerine kulak verdi. Aydın, konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, şunları kaydetti: “Erzurum’da sanayi yok, imalat ve üretim sektörleri ise, pamuk ipliğine bağlı durumda. Şehrin ekonomik altyapısını çok büyük oranda kamu ve hizmet sektörü oluşturuyor. Gittiğimiz her yerde ve ziyaret ettiğimiz her işyerinde esnafımızın, tüccarımızın, yatırımcı ve girişimcilerimizin feryadıyla karşılaşıyoruz. Çünkü bu iktidar, yatırımcıya sahip çıkmıyor, girişimciyi kendi kaderine terk ediyor. Erzurum gibi, ekonomik gelişmişlikte Türkiye sıralamasının sonlarında yer alan bir şehirde, işverenlere, esnaf ve ticaret kesimine yönelik teşvik yok, pozitif ayrımcılık yok. Hükümetin bir kere bu bölgenin gerçeklerinden haberi yok”
Prof. Dr. Kamil Aydın, MHP’nin ekonomi politikalarının temelinde üretimin, yatırımcı ve girişimcinin desteklenmesinin yattığını vurgulayarak, “MHP iktidarında üretim yapan, yatırım yapan ve bir kişi bile olsa istihdam sağlayan işverenler, baş üstünde taşınacak. Esnaf ve ticaret kesimine bölgenin ekonomik gerçekleri ışığında teşvikler uygulanacak, muafiyet ve ayrıcalıklar sağlanacak. Biz bunun sözünü veriyoruz. Esnafımızın, tüccarımızın, yatırımcılarımızın ve girişimcilerimizin yaralarını biz saracak, her fırsatta yanlarında olacağız” diye konuştu.