Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili aday adayı Abdullah Atik, kadın cinayetleri ile ilgili ağır cezai yaptırımlarının uygulanması gerektiğini söyledi.
AK Parti Diyarbakır Milletvekili aday adayı Abdullah Atik, İhlas Haber Ajansı (İHA) Diyarbakır Bölge Müdürü Abdulkerim Kantarcıoğlu’nu ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu. Yapacağı çalışmaları anlatan Atik, kadın cinayetlerine de sert tepki gösterdi. Mersin’de vahşice katledilen Özgecan Arslan cinayetine dikkat çeken Atik, “Kadına yönelik her türlü şiddeti kınıyoruz. Bu vahşice cinayet kabul edilemez. Bu gibi durumlarda yasal değişiklikler yapılarak, katillere en ağır cezalar verilmelidir. Kamuoyunun vicdanın belki bu şekilde bir nebze de olsa rahatlatılabilir” dedi.
Türkiye’de kadın cinayetlerinin fazlaca yaşandığına ve bu durumun önünün alınması gerektiğine de dikkat çeken Atik, “Bunları önlemek için bir an önce çalışmalar hızlandırılmalı” diye konuştu. Atik, Diyarbakır’a hizmet etmek için yola çıktıklarını ve bu konuda herkesten destek beklediklerini söyledi. Tek hedefinin Diyarbakır’a hizmet olacağını kaydeden Atik, vekil seçilmesi durumunda bu kadim kentin bütün sorunlarını en iyi şekilde ilgili yerlere ileterek çözüm bulmaya çalışacağını dile getirdi.