Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kentin tarım ve hayvancılık potansiyeli üzerine değerlendirme toplantısı düzenlendi.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Muş İl Koordinatörlüğü arasında bilgi alışverişinde bulunularak, gerçekleştirilen çalışmalar ile planlanan yatırımlar masaya yatırıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şükrü Çolakoğlu, kentin mevcut tarımsal potansiyelinin, üreticilere gerek Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce gerek Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nca verilen tarımsal desteklemeler ve iki kurum arasındaki koordinasyon ve işbirliği ile daha da arttırılabileceğini ifade etti. Çolakoğlu, ayrıca Muş’ta tarım ve hayvancılık alanında yaşanan sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulunduktan sonra IPARD programı kapsamında desteklenebilecek potansiyel faydalanıcılar için işbirliği içerisinde olmanın önemini ifade etti.
TKDK Muş İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan ise, 2015 yılı içinde geçmiş yıllara oranla yatırımcılara giderek artan miktarda destek vermek için çalışma yaptıklarını belirterek, TKDK Muş İl Koordinatörlüğü’nün tamamlanan ve devam eden projeleri ile önümüzdeki dönemlerde sağlanacak desteklerden bahsetti. Desteklenen projelerin ilin ekonomik durumuna sağladığı katkılara vurgu yapan Turan, yapılan yatırımların kırsal kesimin gelişmesinde büyük önem arz ettiğini ifade etti.