Samsun Valisi Doç. Dr  Zülkif Dağlı, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin aşure gününe katıldı. Vali Dağlı, "Zaman, daha çok birlik beraberlik, hoşgörü, bir arada olma, hal hatır sorma, yine yanlışları telafi etme zamanı" ifadelerini kullandı.

'ACI GÜNLER YAŞANDI'

Samsun'da Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Muharrem ayı nedeniyle aşure günü etkinliği düzenlendi. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Cem Sultan Ermiş'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen aşure gününe Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, CHP Milletvekili Kemal Zeybek ile Neslihan Hancıoğlu, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, CHP İl Başkanı Fatih Türkel ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kerbela şehitlerini anarak katliamı lanetleyen Vali Dağlı, "Acı günler yaşandı, şehitlerimiz oldu. İslam dünyasını o tarihten beri yaralayan, aslında kangren olan vakamız. Biz nelere bakacağız bundan sonra? Zaman daha çok hoşgörüyle davranmanın, bir arada olmanın, hal hatır sormanın, yine yanlışları telafi etme zamanı. Bunların üzerinde daha fazla durmamız gerektiğini düşünüyorum. Anadolu İslam'ında hoş görü vardır, yanlışı telafi etme vardır. Aşırılık yoktur. Bu medeniyeti ilim ve irfan sahibi büyüklerimiz sayesinde oluşturduk. Türk insanı her zaman iyileri anar" dedi.

'BİR DAHA YAŞANMASIN'

CHP Milletvekili Kemal Zeybek de Kerbela katliamını hatırlatarak, hüzünlü bir gün yaşadıklarını ve aynı olayların bir daha yaşanmamasını istediklerini söyledi. Zeybek, "İslam tarihinde Kerbela katliamı, çok önemli. İslamiyet'in varoluşu ile Müslümanların yaşam şekilleri değişiyor. İslamiyet dünyanın en son dini. En son mükemmeli olandır. İslamiyet son din olarak mükemmel bir dindir. Biz Allah'ın birliğine, Hz. Muhammed'in son peygamber olduğuna, Kur'an-ı Kerim'in son kitap olduğuna inananlarız. Bugünde aynı duygularla yaşamaktayız." diye konuştu.

'BÜYÜK BİR GÜÇ OLURUZ'

Aşure gününe katılan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci de burada yaptığı konuşmada "Tüm müslümanlar ilkeleri birlikte yaşatabilirse, birlikte kol kola girersek, kardeşliğimizi yüksek sesle herkese karşı ifade edebilirsek büyük bir güç oluruz." dedi.

Birlik beraberlik mesajlarının verildiği etkinlikte Vali Dağlı, dernek binası önünde, aşure gününe katılan protokol üyeleri ile birlikte davetlilere aşure dağıttı.


Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.