Samsun'da siyasiler, Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda akıllı şehir uygulamaları kapsamında genişletilen fakat trafik yoğunluğunda artış yaşanan kavşakta yeniden çalışmaların başlamasına tepki göstererek, 'Samsunluların paraları heba oldu" dediler. 

Trafiği rahatlatması amacıyla yapılan ve yoğunluğu daha da artırması nedeniyle tepkilere neden olan kavşağın küçültülmesi için Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yeniden çalışmalara başladı. Büyükşehir Belediyesi'nin plansız çalıştığını iddia eden CHP İl Başkanı Fatih Türkel, "Olan Samsunluların parasına oldu" derken, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, "Yık, yeniden yap. Bu israftır" ifadelerini kullandı. CHP'li meclis üyesi Atila Tekcan "Ortak akıl ile yapılmayan işlerin bedelini Samsun halkı ödüyor" diye konuşurken İYİ Parti'li meclis üyesi Ayhan Ayvaz ise yapılanın yanlış olduğunu söyledi. 

'ÖNERİLERE KULAK ASMADI'

Türkel, Büyükşehir Belediyesi'nin şehirde yürüttüğü proje ve hizmetlerde sivil toplum kuruluşları ve uzman kişilerin önerilerine kulak asmadığını iddia eden CHP İl Başkanı Fatih Türkel, "Yapılan kavşağı şimdi yeniden yıkarak küçültüyorlar. Bozulacaktı neden yapıldı? Bu kavşak yapılırken işin uzmanları uyardı. Bu kavşağın gereğinden fazla büyük olduğunu söyledi. Ama her şeyi bilen, kimsenin aklına ihtiyaç duymayan Büyükşehir Belediyesi kimseyi dinlemedi. Bu, bilimden, plandan mühendislikten uzak yönetim anlayışının eseridir. Mustafa Demir kimseyi dinlemiyor. Her şeyi onlar biliyor. Yargı kararlarına da uymuyor. Odaları, vatandaşı dinlemiyor. Yapılan kavşak nedeniyle aylardır sürücüler orada eziyet çekiyor. Bu durum defalarca dile getirildi ancak oralı olmadılar. Şimdi yaptıkları yanlışı düzeltiyorlar ama harcanan paralar heba oldu. Kaybedilen zaman, kaybedilen para Samsunlulara kaldı" dedi. 

'SAMSUN'A ZARAR VERİYOR'

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Aksoy, Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan kavşağın yeniden yıkılarak küçültülecek olmasına tepki göstererek, "Bu kavşak yapılırken uyarmıştık. Bunun çözüm üretmeyeceğini söyledik. Maalesef bir kez daha, Samsun'da ben yaptım oldu mantığını bu seferde Cumhuriyet Meydanı'nda gördük. İstişare yapmadan bu işlerin yapılması Samsun'a zarar veriyor. Harcanan Samsun'un parası. Yıkıp yeniden yapmak doğru değil, bu israfa yol açar" diye konuştu.

'BEDELİNİ HALK ÖDÜYOR'

Ortak akıl ile yapılmayan işlerin bedelini Samsun halkının ödediğini belirten CHP'li meclis üyesi Atila Tekcan, "Meydanda yapılan bu göbek ile ilgili şikayetler dikkate alınmalıydı. Mecliste meydan ve liman kavşağı ile ilgili sorunu defalarca dile getirdik. Göbeğin büyük olduğunu söyledim ama dinlemediler bildiklerini yaptılar. Aklın yolu birdir. O büyük göbek şimdi küçültülüyor. Ve meydanda yıkılan havuzun simgesi yunuslarında oraya konulmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

'BİZ SÖYLEMİŞTİK'

İYİ Partili Ayvaz, meydana yapılan kavşağın akla ve bilime uygun olmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Meydan yapılırken bu çalışmanın akıl tutulmasından öte bir şey olmadığını söyledik. Bu çalışmanın akla ve bilime uygun olmadığını mecliste defalarca anlattık. Şimdi yapılan o dev kavşak yeniden yıkılarak, küçültülüyor. Akıllı şehir çalışmaları sonrası meydandaki ışıklardan meclis salonuna, 25 dakikada ulaşıyoruz. Daha önce 1 buçuk dakikada aynı yerden meclis salonuna gidiyorduk. Bu çalışmalar nedeniyle ayrıca Atatürk Bulvarı'nda U dönüşü kapatıldı. Bu nedenle araç sürücüleri meydana dönüş yapıyor ve oradan tekrar Atatürk Bulvarı'ndan Atakum yönüne gidiyorlar. Bu da meydanda araç yoğunluğuna neden oluyor. Atatürk Bulvarı'nda U dönüşünün eskisi gibi yapılır hale getirilmesi, meydandaki yoğunluğu azaltacaktır."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.