Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, düğün sezonu olmasına rağmen vatandaşın eski gibi altın alamadığını belirterek, "Evlenecek olan gençlerin fiyatların yüksekliğinden dolayı altına olan ilgisini azalıyor" dedi.

'BEKLEDİĞİMİZ ALIŞVERİŞLER YAPILMIYOR'

Pandemiden sonra ekonomik sıkıntıların da altına olan ilginin azalttığını kaydeden Özman, "Düğün sezonu Türkiye'de, okulların kapanması, yurtdışından gurbetçilerin gelmesiyle birlikte açılır ve bu zamanlarda da düğün salonlarında yer bulmak zorlaşır. Bu zamanlarda mobilyacı da mefruşatçı da kuyumcu da çok iş yapar. Ama bu sene beklediğimiz alışverişleri ve yoğunluğu bulamadık. Temmuz, mart ayı gibi geçti. Türkiye'de artık geçim şartları zorlaştı. Altın harici birçok ürünün gıda maddeleri, barınma ile ilgili masraflar, enerjiyle ilgili masraflar binlerce ürünlerde ikiye üçe katlanan artışlar söz konusu oldu. İnsanlar yine evleniyorlar tabi bekar kalmıyorlar. Fakat evlenecek olan gençlerin altına olan ilgisini azaltıyor. Düğünün diğer masrafları zaruri olarak yapıldığından altın harcaması için çok fazla paraları kalmıyor. Bu durumlardan dolayı beklediğimiz alışverişler olmuyor" diye konuştu.

'ESKİ HAREKETLİLİK YOK'

Yurtdışında da ekonomik sıkıntıların olduğunu ve gurbetçilerin de alım gücünün düştüğünü dile getiren Özman şunları söyledi:

"Avrupa'da da çok ciddi enflasyon var. Orada yerleşik olan Türk vatandaşlarımız da buraya çok fazla tasarruf ederek gelemediler. Orada da fiyatlar arttı. Bu sebepten de çok fazla altın alışverişine yönelmediler. Eskiden aileler kalabalık şekilde çıkıp alışveriş yapıyorlardı. Ufak tefek de dahi olsa hareketlilik getiriyordu. Bunları görmek artık mümkün değil. Eski hareketliliği bulamıyoruz. Halimize şükürler olsun diyoruz yine de. Her sene bir sonraki seneyi aratıyor diyebiliriz."

Ömer Faruk KOCABAŞ

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.