Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ilk kez tescil edilen otomobilleri, şirketler, galeriler ve rent a carların 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden satamayacağını duyurması ile ilgili Samsun İkinci El Otomobilciler Dernek Başkanı İbrahim Kınık,  düzenlemenin takip edilmesi gerektiğini,  aksi halde sorunlarımn bitmeyeceğini söyledi.

AL-SAT DEVRİ BİTİYOR

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un otomobil satışına '6 ay ve 6 bin kilometre' sınırı getirildiğini duyurmasının ardından Samsun Medya Grubu'na açıklama yapan, Samsun İkinci El Otomobilciler Dernek Başkanı İbrahim Kınık,  "Önemli olan bunu takip etmek.  Bir kere şu merdiven altı araç satımını bitirmeleri lazım. Bir evin veya dükkanın önünde 3 satılık araç var.  Buna bir kural getirmeleri lazım. Bunun  6 ay olmasının bir anlamı yok bence. Bu işi simitçi, gazozcu herkes yapmaya başladı. Parası olanın yaptğı iş bu. Yapsın sorun yok ama gitsin vergi levhasını çıkarsın bir iş yeri tutsun ama bir siteden bir araba üyeliğini alıyor. İnternet atıyor internete satıyor. Galericiler insanların gözünde farklı görüyor. Neden böyle bilmiyorum ama dışarıdan satışa hucüm ediyorlar. Esnafı her zaman yerinde bulursun" dedi.

PİYASA ŞİŞMEMELİ

 Düzenlemenin arkasında durulması gerektiğine değinen Başkan Kınık şunları söyledi: " İnşallah olur. Esnaf için iyi değil burada asıl cezayı bayilere vursunlar. Burada suçlu 0 araba satanlar. Niye satıyorlar? Esnafa neden araba satıyorlar. Piyasanın şişmesi iyi bir şey değil. 5 bin liralık araba 10 bin lira, 50 bin liralık araba 150 bin lira oldu. Düzenlemenin duyulmasıyla biraz gevşeme başladı. İşler tamamen durdu. Gerçek yerine doğru yanaşırsa araç fiyatları belki bir şeyler düzelir. Doğru hamleler yapıyorlar ama arkasında durmuyorlar. Takipsiz bir şey olmayacağına inanıyorum. İnşallah bizi rahatlatır."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.