CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Samsun'a geldi. Partisinin bugün grup toplantısını Bafra ilçesinde yapacak olan Kılıçdaroğlu, Samsun programının ilk durağı olan Havza ilçesine sabah saatlerinde gelerek Atatürk Evi'ni ziyaret etti.

ATATÜRK EVİ'Nİ ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Havza ilçesine gelerek Atatürk Evi'ni ziyaret etti.

"HAVZA ATATÜRK'Ü BAĞRINA BASTI"

Ziyaretin ardından evin balkonundan vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, Havzalıların Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü burada 18 gün ağırladığını ve bağırlarına bastığını söyledi.

"BU TARİHİ YAŞATIN"

Bu ağırlamanın Türkiye Cumhuriyeti tarihi açısından çok önemli olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Bu tarihi yaşatın ve evlatlarınıza da öğretin. Eğer tarihe sahip çıkmazsak geleceğimize sahip çıkamayız. Eğer tarihimizi iyi bilirsek geleceğimize sahip çıkarız. Bir kentin, bir ilçenin tarihi aynı zamanda ulusun tarihidir. O nedenle burada bulunmaktan son derece mutluyum. Havza'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü konuk edenler, sizlerin babaları, ataları, dedeleri onları da buradan rahmetle anıyorum." dedi.

kilicdaroglu-ic-1.jpg-1

PARTİLİLER KARŞILADI

Kılıçdaroğlu'nu Havza ilçesinde Ordu Milletvekili Seyit Torun, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, CHP İl Başkanı Fatih Türkel, CHP PM üyesi Erdoğan Toprak, ilçe başkanları ve partililer karşıladı.

ANI DEFTERİNİ İMZALADI

Merzifon Bando takımının çaldığı marşlar eşliğinde Atatürk Evi'ne geçen Kemal Kılıçdaroğlu burada anı defterini imzaladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Havza ilçesinin ardından Vezirköprü ve Bafra ilçelerine gidecek.

VEZİRKÖPRÜ'DE SORUNLARI DİNLEDİ

Kılıçdaroğlu buradan Vezirköprü ilçesine giderek Tarihi Bedesten'da STK, kanaat önderleri ve muhtarların sorun ve şikayetlerini dinledi. İlçede esnaf ziyareti yapan Kılıçdaroğlu, vatandaşla biraraya geldi. Burada iktidara eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar iyi değil. Her birimizin sorumluluğu var. Benim de sorumluluğum var. Ben günün 24 saati bu ülke için çalışıyorum, cebim için değil. İktidar sahipleri gibi değilim ben. Kul hakkı yemem ama kul hakkı da yedirtmem. Milletimle helalleşeceğim dedim. Evet helalleşeceğim ama kul hakkı yiyenlerle benim helalleşme şansım yok. Bu memleketin hapishanelerinde masum insanlar var bunu biliyorum. Haksızlığa uğramış insanlar var bunu biliyorum ama bir şeyi unutmuyorum. Devletin dili adalettir ve bu ülkeye adaleti getirmek için elimden ne geliyorsa tamamını yapacağım" dedi. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.