Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı başta olmak üzere siyasi parti, kamu kurumlarının müdürleri, STK temsilcileri, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajları yayımladı.  30 Ağustos'un, Türk milletinin tarihe altın harflerle yazılan şanlı zaferi olduğunun altını çizen protokol üyeleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle andı. 

'TARİHİN DÖNÜM NOKTASI'

Samsun Valisi Dr. Doç. Zülkif DAĞLI: Tarihimizin önemli dönüm noktalarından birisi olan ve her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, ulusumuzun tarihine yön veren önemli savaşlardan birisi olmuş nihayetinde 30 Ağustos Zaferi ile milletimizin bağımsız ve özgür yaşama iradesi tüm dünyaya ilan edilmiştir. Tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimizin yeniden doğuşunu müjdeleyen ve Cumhuriyetimize hayat veren Türk Milleti'nin bağımsızlık inancını, hür ve müstakil yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiği Büyük Zaferin 100’üncü yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyorum.

'KARARLILIĞIMIZ DÜNYAYA GÖSTERİLDİ'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem KARAASLAN: 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Samsun’da başlatılan kurtuluş mücadelemiz 30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kesin bir zafere ulaşmış, böylece istiklalimize ve istikbalimize sahip çıkma kararlılığımız tüm dünyaya gösterilmiştir. 30 Ağustos, hürriyeti uğruna kanının son damlasına kadar mücadele eden aziz milletimizin emsalsiz vatan sevgisinin ilanı, tarihe altın harflerle yazılan şanlı zaferidir. 

'TÜRK ULUSUNUN YENİDEN HAYAT BULUŞUDUR'

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya YILMAZ: 30 Ağustos 1922'de zaferle sonuçlanan  Başkomutanlık Meydan Muharebesi, Türk ulusunun yeniden hayat buluşudur. 30 Ağustos Zaferi; Ülkemizi parçalamak ve aziz milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, tüm imkansızlıklara rağmen Türk Milleti'nin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmıştır. Milletimizin ortaya koyduğu bu yüksek ruh ve şuur hiç bir zaman bitmeyecektir. Bugün, bağımsız bir devlet çatısı altında yaşayanlar olarak hepimiz bu zafere ve bu zaferi bize armağan edenlere çok şey borçluyuz.  

'MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK'

CHP Samsun Milletvekili Kemal ZEYBEK: 30 Ağustos, bir toplumun en umutsuz, karanlık günlerinde dahi mücadelenin bitmediğinin, son ana kadar özgürlüğün, adaletin, bağımsızlığın, Cumhuriyetin savunulması gerektiğinin kanıtıdır. Laik, demokratik Türkiye Cumhuriyetimizin ilelebet yaşaması, geliştirilmesi, çağdaş hedeflere ulaştırılması için kararlı mücadelemiz devam edecektir.

'DÜŞMANIN AYAK İZİ SİLİNDİ'

Samsun İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer URHAL: Vatan topraklarından düşmanın ayak izinin silindiği ve 19 Mayıs 1919’ta Samsun'da yakılan bağımsızlık meşalesinin nihayete erdirildiği, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 100. yıldönümü vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyoruz.

'KARANLIKLAR AYDINLIĞA KAVUŞTU'

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil DEVECİ: Türk ulusu ülkenin içinde olduğu zor koşullara rağmen dünyada eşi ve benzeri olmayan bir zafere imza attı. Yüzyılın lideri Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, millet dayanışması ve Kuvayi Milliye ruhuyla topyekûn verilen bu özgürlük mücadelesi destansı bir zaferle sonuçlandı ve bu büyük zaferle karanlıklar aydınlığa kavuştu. 

'RAHMET VE ŞÜKRANLA ANIYORUM'

Canik Belediye Başkanı İbrahim SANDIKÇI: Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 26 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muhaberesi, Sultan Alparslan’ın 1071 yılında Malazgirt’te bizlere yurt kıldığı bu toprakların bizlerin vatanı olduğunu bir kez daha tüm dünyaya ilan etmiştir. İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. 

'KAHRAMANLARIMIZIN ESERİ'

Terme Belediye Başkanı Ali KILIÇ: 30 Ağustos, aziz milletimizin bağımsızlığından asla kopamayacağının ve taviz veremeyeceğinin en güzel örneğidir. Tarihi zaferlerle dolu Türk milletinin yeniden dirilişinin sembolü olan 30 Ağustos Zafer Bayramımız, bağımsızlık aşkı uğruna canlarını hiçe sayan ve bugün bu topraklarda özgürce yaşamamızı sağlayan kahramanlarımızın eseridir. 

'BİRÇOK ULUSA YOL GÖSTERMİŞTİR'

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil AKGÜL: Tarihin altın sayfalarında yerini alan 30 Ağustos Zafer Bayramı, aynı zamanda bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir. Milletimizin makûs talihini değiştirmiş olan bu zafer ile Türk milleti, hiçbir şekilde vatanın bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, sonsuza kadar hür, bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşayacağını bütün dünyaya ilan ve ispat etmiştir.

'BAĞIMSIZLIĞIN İLAN EDİLDİĞİ TARİH'

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki MURZİOĞLU: Tarihimiz göstermiştir ki; milletimiz hiç kimsenin boyunduruğu altında, tutsaklık içerisinde yaşamamıştır, yaşayamaz. En zor şartlar altında kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, bunun en güzel örneğidir. 30 Ağustos 1922, milletimizin bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğinin ilan edildiği tarihtir. Bu büyük zafer, hepimiz için gurur günüdür. Ecdadımızın bize kazandırdığı bu güzel tarihe ve değerlere sahip çıkmak zorundayız. 

'ONURLU VE GURURLUYUZ'

ADD Samsun Şube Başkanı Dr. Işık ÖZKEFELİ: 30 Ağustos Zaferi, Türk Milleti’nin varlık nedeni, Anadolu’nun sonsuza kadar vatan toprağı olduğunun ifadesidir. Emperyalizmin kesin yenilgisidir. Ülkemizin ve milletimizin varlığı söz konusu olunca, 30 Ağustos, bu coğrafyanın en haklı, en onurlu, en kutsal savaşı ve zaferidir. 100 yıl önce karamsarlık yerine ümit, perişanlık yerine düzen, kararsızlık yerine kararlılık ve iman ile giriştikleri savaşın sonucunda elde edilen zaferi meydana getiren bir milletin evladı olmaktan onurlu ve gururluyuz.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.