Samsun Eczacılar Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, "Belli rahatsızlıkları olan kişilerin ezbere ne ilaç ne de bitkisel ürün dediğimiz çaylar dahil olmak üzere hiçbir şeyin kullanılmasını tavsiye etmiyoruz" diyerek vatandaşları uyardı.

"EZBERE KULLANMAYIN"

Çeşitli nedenlerle ortaya çıkan hastalıklara karşı insanlar bitkisel çözümler arıyor ve bitki çaylarının kullanımı artıyor. Başkan Karacan, bitki çaylarını tüketirken her bitkinin yan etkisinin olabileceği bilinerek bilinçli ve dikkatli kullanılması gerektiği uyarısında bulunarak, "Kış aylarına giriyoruz öncelikle her sene yaşadığımız gibi gribal bir durumla karşı karşıya kalabiliriz. Bir de şöyle bir şey geçirdik son iki senede pandemi dönemi geçirdik tabii onun döneminde yaşananları da unutmadan hareket etmek lazım. Öncellikle ne kullanırsak kullanalım kendimizi bir tanımamız lazım. Biz kimiz? Biz neyiz? Bir tansiyon hastalığımız var mı? Böbreklerimiz nasıl? Kendimizi iyi bilmemiz lazım. O yüzden özellikle belli rahatsızlıkları olan kişilerin ezbere ne ilaç ne de bitkisel ürün dediğimiz çaylarda dahil olmak üzere hiçbir şeyin kullanılmasını tavsiye etmiyoruz, önermiyoruz" dedi.

"YAN ETKİLER YAPABİLİR"

Bitki çaylarının vücutta yan etkiler yapabileceğinin altını çizen Karacan uyarısını şu şekilde sürdürdü: "Kış dönemi grip salgını artıyor. Son iki senede yaşadıklarımızdan dolayı önlem almak için kendi kendimize bir şeyler yapıyor olabiliriz. Bitki çayları, çay tansiyonumuzda ters bir etki yaratabilir, ciddi bir kalp problemine yol açabilir alerjik bir etki yapabilir."

Ömer FARUK KOCABAŞ

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.