Samsun Canik'te Atıklar Ürüne Dönüşüyor Canik Belediyesi tarafından, ilçedeki dokuz farklı noktaya Atık Getirme Merkezi yerleştirildi

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, atıkların ayrıştırılıp geri dönüşüme kazandırıldığı Atık Getirme Merkezleri’nin ilçedeki nüfus yoğunluğunun ve iş akışının yüksek olduğu 9 farklı noktaya kurulduğunu belirtti.

'EKONOMİYE KATKI VERECEK' Çevreyi korumak ve halkı bilinçlendirmek amacıyla Canik’te kurulan Atık Getirme Merkezleri sayesinde israfın önüne geçeceklerini dile getiren Başkan Sandıkçı, “Atıklar ayrıştırılıp geri dönüşüme gönderilecek. Bu sayede hem çevreyi atıklardan korumuş hem de ülke ekonomisine katkı sağlamış olacağız” diye konuştu.

'İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNDE ETKİLİ' Farklı tür atıkların günümüz teknolojisiyle geri dönüşümle yeniden kazanılabileceğini dile getiren Başkan İbrahim Sandıkçı, bu projelerinin yakın zamanda ilçe bazında daha da geliştirileceğini ve çevre projelerinin sera gazı salınımını önleyerek iklim değişikliğine karşı etkili olacağını belirtti.

Canik Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği “Sıfır Atık Köyü” projesi Türkiye Belediyeler Birliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ödüle layık görülmüştü.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.