Belediye-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Yiğit, Büyükşehir Belediyesi ile Kurban Bayramı sonrası toplu iş sözleşmesi için masaya oturacaklarını açıkladı.

Yiğit, Samsun Büyükşehir Belediyesinde yaklaşık 3 bin civarı şirket işçisinin toplu iş sözleşmesi ile ilgili yetkiyi aldıklarını açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi ile yapılacak toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işçiler için maaşlara enflasyon kayıplarının karşılanması, sosyal hakların iyileştirilmesi gibi taleplerde bulunacaklarını belirten İlyas Yiğit, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, "Toplu iş sözleşmesi için yetki geldi. Kurban Bayramı sonrası belediye ile toplu iş sözleşmesi için görüşmelere başlayacağız. Yaklaşık 3 bin civarı şirket işçisini ilgilendirecek olan toplu sözleşmede maaşlar için, enflasyon kayıplarının karşılanması ve sosyal hakların iyileştirilmesi ile ilgili taleplerimiz olacak. Maaşlara enflasyon artı 5 puan zam yapılmasını isteyeceğiz. Bununla birlikte  2022 yılı hayat pahalılığı karşısında eriyen maaşların telafisi için toplu sözleşme görüşmelerinde  elimizden geleni yapacağız" dedi.

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.