Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı İlyas Yiğit, Samsun Büyükşehir Belediyesi işçileri için yaklaşık 2 aydır süren ek zam görüşmelerinin olumlu sonuçlandığını belirterek, "Arkadaşlarımız enflasyon farkıyla birlikte en düşük yüzde 42 en yüksek 68 zam aldı" dedi.

EN DÜŞÜK GÜNLÜK YEVMİYE 950 LİRA OLDU

Yiğit, ek zam için görüşme yaptıkları Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'le anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Belediye işçilerinin maaşlarının bu ay zamlı yatacağını kaydeden Yiğit şunları söyledi: "Enflasyon farkıyla işçilerimiz günlük 660 lira ile 893 lira arasında alıyordu. Ek zam talebiyle günlük yevmiye en düşük 950, en yüksek bin 300 lira oldu. Bu toplu sözleşme değil. Ek zammın üzerinde durmamızın iki sebebi var. Ağustos ayında toplu sözleşmemiz var. Bu toplu sözleşmeye bir taban oluştursun ve daha iyi bir ücret alalım diye bugün ek zam uygulamasının üstüne çok gittik. Ek zam, ağustos ayındaki toplu sözleşmeye taban oluşturacak. Bu süre içinde hayat şartları o kadar ağırlaştı ki. Arkadaşlarımız ağustos ayına kadar nefes alsın diye mevcut uygulanan enflasyon farkının üzerine ek zam talep ettik. 2 aydan beri görüşmelerimiz sürüyordu. Bugün ikna ettik ve arkadaşlarımız ek zam aldılar. Enflasyon farkıyla birlikte en düşük yüzde 42 en yüksek 68 zam aldı."

BUGÜN BİZİ KURTARIR

Sosyal haklar da ve saha ücretlerinde de iyileştirmeler yapıldığının altını çizen Yiğit sözlerine şöyle devam etti: "Bin lira olan saha ücretlerimiz 2 bin liraya, 500 lira olan saha ücretlerimiz bin liraya, 2 bin liraya çıkarıldı. Yönetsel sorumluluklar ciddi şekilde artırıldı. Neredeyse 4 bin 500 lira yönetsel sorumluluk alan arkadaşlarımız olacak. Yan ödemelerimizde de ciddi iyileştirmeler oldu. Bu söylemiş olduklarımın içinde ikramiye yok. Ayrıca bu rakamların üzerine yılda 40 yevmiye ikramiye alıyorlar. Hayat pahalı yaşam şartları ağır. Bu ücretler yeterli değil. Bugün bizi kurtarır. 8. ayda toplu sözlemeye de bir taban oluşturması için yeterli oldu."

ELVAN İLHAN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Samsun'da o ilçelerde alarm! Üreticilere uyarı geldi Samsun'da o ilçelerde alarm! Üreticilere uyarı geldi