İYİ Partili Meclis Üyesi Dr. Ayhan Ayvaz, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne piyasa değeri 7 ila 10 milyon lira olan lüks marka makam aracı alındığını iddia ederek, açıklama yapılmasını isteyince, Meclis Başkan vekili  Soğuk ile arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

İFTİHAR EDİLMESİ GEREKİYOR

Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda lüks makam aracı tartışması yaşandı. Ayvaz, Büyükşehir Belediyesi'nin piyasa değeri 7 ila 10 milyon lira arasında olan Audi A8 Long 2022 model sıfır makam aracı alınmasıyla ilgili Başkanvekili Nihat Soğuk'a seslenerek, "Büyükşehir Belediyesi yeni bir makam aracı mı aldı? Alındıysa kime ve ne kadara alındı? Bunları bilmek istiyoruz" dedi. Soğuk da “Büyükşehir Belediyesi yeni bir makam aracı aldıysa bundan iftihar edilmesi gerekir. İhtiyaç olunmasa alınmaz. Buna da yazılı cevap veririz" diyerek Ayvaz'a yanıt verdi. 

NE GEREK VARDI?

Dr. Ayvaz, araç alımı ile ilgili olarak SMG'ye yaptığı açıklamada, "Belediye bütçemiz kısıtlıyken ve birçok proje yarım kalmışken bu araca ne gerek vardı? Biz bu aracın şirket üzerinden alındığı ve otoparkta beklediğini duyduk. Belediyemiz bütçesinden ayrılan sosyal yardımlarda ciddi bir düşüş varken, gençlerin desteklenmesi gerekirken, böyle bir alımın yapılmasını anlamış değilim" diye konuştu. 

Haber Kaynak: Ömer Faruk KOCABAŞ

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.