Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in kendi medyasında Alo 153 Kent Yönetim Merkezi ve İlçe Toplu Ulaşım Transfer Merkezi yeri için dava açan Mimarlar Odası'nı hedef alarak, "La Mimarlar Odası" diye hitap etmesi kınandı.

MEMİŞOĞLU'NDAN YANIT GELDİ

Canlı yayında "Eksiğimiz varsa söylesinler düzeltiriz. Mimarlar Odası dava açıyor. La sen Mimarlar Odasısın. Benim yaptığım yanlışsa doğrusunu göster. Gösteremezsin. Bana 153 yerinin daha iyisini göster, gösteremezsin. En uygun yer orası da onun için. Aktarma merkezine daha iyi bir yer göster. Gösteremezsin. Ne alıp veremediğin var, niye rahatsız oluyorsun?" diyen Mustafa Demir'e yanıt eski Mimarlar Odası Başkanı ve Kent İzleme Komisyonu Üyesi İshak Memişoğlu'ndan geldi. Memişoğlu, "Sana hatanı hukuk zaten söylüyor. Mimarlar Odası'nın görevi sana yer göstermek değildir. Alo 153'ü, İlçe Toplu Ulaşım Transfer Merkezi'ni yaparken Mimarlar Odası'na siz, biz böyle bir şey yapıyoruz diye sordunuz mu? Sormadınız. Bir belediye başkanına 'La' diye hitap etmek yakışıyor mu? Geçmişte bakanlık yapmış birinin konuşma tarzı bu mudur? Öyle görülüyor ki bakanlıkta kendisine bir şey katmamış" dedi.

UYARDIK REDDETTİLER

Alo 153 Kent Yönetim Merkezi ve İlçe Toplu Ulaşım Transfer Merkezi ile ilgili olarak Mimarlar Odası'nın dava açmadan önce, Büyükşehir Belediyesi'ne yazı yazarak yapılan yanlışları dile getirdiğini belirten İshak Memişoğlu, yaptıkları uyarıların reddedildiğine söyledi.

HUKUK YANLIŞINI ONA GÖSTERİYOR

Memişoğlu, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, Demir'in, yargı kararlarını sürekli imar plan değişikliği yaparak yok saydığını vurguladı. Memişoğlu, "Mimarlar Odası'na yanlışını göstermesini söyleyen Mustafa Demir'e hukuk zaten bunu gösteriyor. Yargı aldığı yürütmeyi durdurma kararlarında dayanak olarak bütün bilim dallarını alıyor. Bu konuda hukuk haksız, bilimciler bilgisiz bir tek Mustafa Demir mi bilgili? Herkes yatırım düşmanı, bir tek Mustafa Demir gerçeği ortaya koyan kişi. Böyle bir şey olabilir mi? Davalarda öne sürülen tezleri inceleyen mahkeme aldığı kararları bilirkişilere dayandırarak veriyor. Mahkeme ortak akıla başvuruyor. Burada ortak akıla başvurmayan tek kişi Mustafa Demir'dir. Mimarlar Odası komisyonlarını topluyor, kent için yararlı mı, değil mi bunları tartışıyor. Yönetmeliklere uygun mu bunu sorgulayıp, ortak akılla karar alıyor. Belediyeye yazı yazıyor, bu yanlış diyor, belediye bu uyarıyı reddediyor. Böyle bir durumda yapacak bir şey var mı, hukuktan başka" diye konuştu.

YAKIŞMAYAN ÜSLUP

Büyükşehir Belediye Başkanı Demir'in katıldığı canlı yayında 'La Mimarlar Odası"ifadesine tepki gösteren Memişoğlu, sözlerine şöyle tamamladı:

"Toplumun önderi şehrül emin olan kişiye yakışan bir tavır mı, yakışan bir dil mi bu? Mustafa Demir'e Samsun halkı taç giydirmiştir. Taç giyen baş ağırlaşır, ama görülen o ki hafiflemiş. Bakanlık yapan birinin konuşma tavrı bu mudur? Bakanlık da kendisine bir şey katmamış demek ki. 'La' diye hitap edemezsin bu kabul edilebilir bir şey değil. Üslubunu kınıyoruz. Ayrıca yapılacak yatırımlara yer göstermek bizim işimiz değil. Bunları yaparken Mimarlar Odası ile görüştünüz mü? Biz böyle bir şey yapıyoruz diye sordunuz mu? Sormadınız. Mimarlar Odası, Mustafa Demir'in de meslek odasıdır. Bu üslup bir kamu yöneticine yakışan bir dil değil. Hiç kimse kendini yasalardan üstün görmesin. Alo 153 Kent Yönetim Merkezi şuan usulsüzdür. Kaçak bir binaya, yargının usulsüz bulduğu binaya, milletvekillerini soktu, personel koydu. Hukuka saygısı olmadığı için, sürekli imar planlarını değiştiriyor."

Haber Kaynak: Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.