Samsun'da pişirilen ve enfes tada sahip olan 'Bazlamaç' özellikle çayın yanında sevilerek yenmektedir. İnternet kullanıcıları, 'Samsun Bazlamaç' 'Samsun Bazlamaç tarifi' şeklinde aramalar gerçekleştiriyor. İşte 'Samsun Bazlamaç Tarifi..

bazlamaç.jpg

Samsun'da çayın yanında vazgeçilmez bir tat olarak tüketilen Bazlamaç'ın tadına doyum olmamaktadır. Oldukça lezzetli ve doyurucu olan 'Bazlamaç' öğle ve akşam sofralarını süslemektedir. Samsun'da bayılarak yenen bu lezzet sacda pişirilmektedir. Özel günler de sofralara renk katan 'Bazlamaç' özellikle sıcak sıcak yendiğinde unutulmaz bir tada sahip olmaktadır.

SAMSUN BAZLAMAÇ MALZEMELERİ

Buğday unu 1 Kg.

Haşhaş 2 Çay bardağı

Ceviz içi 2 Su bardağı

Margarin

Sıvı yağ

Tuz

SAMSUN BAZLAMAÇ TARİFİ

Öncelikle haşhaş kavrulur ve çekilir. Sonrasında ceviz içi dövülür. Buğday unu, tuz ve su ile birlikte güzelce yoğurulur. Yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvama gelen hamur ikiye bölünür. Her iki hamur parçası da kalınca açılır. Açılan yufkaların içi eritilmiş margarin ve sıvı yağ karışımı ile yağlanır. Yağlanan yufkaları içerisine haşhaş ve ceviz karışımı serpilir. Bıçak yardımıyla eni 7 cm olacak şekilde uzunca kesilir. Yufkalardan üç tanesi üst üste yuvarlanır ve ve yumak haline getirilir. Hamurun uç kısmı içe doğru katlanır ve iki yandan bastırılır. Ardından yufkalar dinlenmeye bırakılır. Tüm yumaklar bu şekilde hazırlandıktan sonra teker teker kalınca açılır. Yufkaların br tarafı sacda hafifçe pişirilir ve yağlanır. Sonrasında yufkanın diğer yüzü de çevrile çevrile pişirilir. Pişen yufkanın üst kısmı yağlanır. Yufkalar yağı çekerken tellenir ve katmerlenir. 'Samsun Bazlamaç' tarifimiz sunuma hazırdır. Afiyet olsun.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.