Samsun Barosu Başkanı Av. Pınar Gürsel Yıldıran ve avukatlar İstanbul'da silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Av. Servet Bakırtaş için bir araya geldi. İki gün tutuklu ve süreli işler hariç olmak üzere  duruşmalara katılmayacak olan avukatla,  tepki gösterdi. 

BAŞIMIZ SAĞ OLMAYACAK

Samsun Adliyesi önünde meslektaşlarına yapılan saldırıları kınayan avukatlar şiddet olaylarının son bulmasını istedi. "Sözün bittiği yerdeyiz" diyen Başkan Yıldıran, " Bu ve benzeri gerekçelerle gerçekleşen avukat ölümleri ya da saldırılar, mesleğimizi yaparken hangi tehditleri taşıdığımızdan ötede, bu tehditleri yaratan toplumsal bakışı da anlatmaktadır. Avukatın rolünü ve yaptığı işi kavramaktan uzak bir zihin yapısının, giderek onu taraf konumuna sürüklemesi, kelimenin tam anlamıyla bir ilkelliktir. Bir mesleğin “ölümü göze alarak” sürdürülmesi, sürdürenler için ne denli onur vesilesi olsa da, o toplumun bir kesimi için utançtır. Her bir avukat ölümünün bir "toplumsal ders" olmasını bekleyip, bir şeyler anlatmasını beklerken çoğalan ölümler, bizden bir parça daha koparmaya devam ediyor. Oysa biz adaletin tecellisi için yapıyoruz bu mesleği. Savunma olmazsa, “olmaz yargılama” diyoruz. Öylesine kutsiyet yüklüyoruz ki mesleğimize, şimdi bir özel müdafii olmazsa, bu katil zanlısını da "bir avukat" savunacak. Biliyoruz ki, başımız sağ olmayacak bizim. Sözün bittiği yerdeyiz.  Önce ailesine sonra da bütün meslektaşlarımıza, başsağlığı diliyoruz. Meslektaşımıza Allahtan rahmet diliyoruz" dedi. 

Kanal S TV mikrofonlarına konuşan avukatlar ise büyük üzüntü içinde olduklarını dile getirdi.

ŞİDDETİN KURBANIYIZ 

TBB Avukat Hakları Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi  Av. Selen Büke SÜMER: Maalesef bitmeyecek bir şiddetin kurbanı oluyoruz. Yanlızca bizim meslektaşlarımız için değil Türkiye'de birçok meslek gruplarının başına bu geliyor. En kısa zamanda  beraber çalışıp ortak bir nokta bulup çözüm üretmeye çalışıyoruz. Sadece avukatlara yönelik şiddet eylemlerine değil tüm meslek gruplarına   yapılan şiddet eylemlerinde sesimi çıkarıyoruz. Samsun'un da maalesef meslek şehidi var. Çok üzücü bir gün. 

ÖFKELİYİZ VE ÜZÜNTÜLÜYÜZ

Samsun Barosu Sekteri Avukat Kutluhan GÖKÇE: Öfkeliyiz ve çok üzüntülüyüz. Bardağın taştığı noktadayız. Çünkü bu ilk değil maalesef son olarak da görülmüyor. Toplumda git gide artan bir şiddet dalgası olduğunu gözlemliyoruz.  Bir meslektaşımız müvekkilinin hakkını savunduğu için öldürüldü. Avukatlar yaptıkları işin tarafları değillerdir. Artık caydırıcı tedbirlerin derhal uygulanması gerektiği düşüncesindeyiz. 

HERKESE AVUKAT LAZIM OLACAK

Samsun Barosu Genç Avukatlar Meclisi Başkanı Av. Abdulsamet GÖZÜTOK: Biz artık baş sağlığı istemiyoruz. Bu zamana kadar birçok meslektaşımızı kaybettik. Samsun Barosu olarak da 20 yıl önce böylesine acı bir olay yaşandı. Geçen yıl aynı üniversitede beraber dirsek çürüttüğüm Ersin arkadaşımız öldürüldü. Bizi dosyanın tarafı olarak görmekten vazgeçsinler. Taraf değiliz vekiliz. Herkese bir avukat lazım olacak. Adil yargılanma açısından da bu elim cinayeti gerçekleştiren caninin de bir avukata ihtiyacı olacak. 

NE OLMUŞTU?

İstanbul'da silahla yaralama suçundan 5 yıl hapis yatıp tahliye olan Abdullah Türkoğlu, aynı olay nedeniyle kendisine tazminat davası açan Öznur Tufan ve avukatı Servet Bakırtaş'ı öldürdü.

Dilber BAHADIR, Umut Can EREN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.