Konya'da Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde bir görevlinin köpeği kafasına kürekle vurarak öldürdüğü görüntüler sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, Ankara'da ise kanuna aykırı usulsüz toplamalar yapıldığı iddiaları Samsun Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanlığı'nın tepkisine neden oldu. 

"BU İŞİN PEŞİNDEYİZ"

Samsun Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Av. Tuğba Uysal tarafından yapılan açıklamada, belediye çalışanlarının meslektaşlarına göstermiş olduğu tutumu ve sokak hayvanlarına karşı yapılan eziyeti asla kabul etmediklerini dile getirdi. Uysal, şunları söyledi:  "Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi'ne Mamak Belediyesi tarafından sokak hayvanlarına zarar verilerek kanuna aykırı usulsüz toplamalar yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçen meslektaşlarımız, öncelikle belediye aracı tarafından takipleri engellemek istenmiş ve yolları kesilmiştir. Daha sonra da meslektaşlarımız fiziksel ve sözlü saldırıya maruz kalmışlardır. Mamak Belediyesi çalışanlarının göstermiş olduğu bu tutumu asla kabul etmiyor meslektaşlarımıza yapılan saldırı hakkında tüm yasal süreçlerin başlatılacağını ve bu işin takibini brakmayacağımızı önemle belirtiyoruz."

YASAL SÜREÇ BAŞLATILACAK 

Konya'da kafasına kürekle vurulan köpeğin ölümü ile ilgili de yasal süreç süreç başlatacaklarını kaydeden Uysal sözlerine şu şekilde devam etti: "Sokak hayvanlarına karşı gösterilen her türlü şiddetin karşısındayız. Biliyoruz ki sokak hayvanları üzerinden bir algı yaratılmaya çalışılmaktadır. Buna asla izin vermeyeceğiz. Tüm sokak hayvanlarinın ve meslektaşlarımızın yanındayız. Meslektaşlarımıza geçmiş olsun diler, sokak hayvanlarının bir gün insanlardan çektiği işkencelerden kurtulmasını ümit ederiz."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.