SAMSUN HARİTASI SİYAHA BOYANDI 

Kuraklık olaylarının sıklığını ve şiddetini artıran iklim değişikliği, su kaynakları, tarım ve doğal ekosistemler üzerinde ciddi baskılara neden oluyor. Samsun, Meteoroloji'nin paylaştığı '2024 Nisan Ayı Meteorolojik Kuraklık Durumu' haritasında 'Olağanüstü kurak' olarak ifade edilen siyah renge boyandı.

SAMSUN'DA YÜZDE 80'NİN ÜZERİNDE AZALMA 

Nisan ayında Bilecik, Bursa, Kastamonu, Samsun, Amasya, Tokat, Giresun, Rize, Trabzon Rize, Artvin, Ardahan, Burdur, Afyonkarahisar, Denizli ve Antalya sahil kesiminde yüzde 80'in üzerinde yağışlarda azalma görüldü. 

Samsun Kızılırmak Deltası ve Kuş Cenneti’ndeki tesisler hizmete açıldı Samsun Kızılırmak Deltası ve Kuş Cenneti’ndeki tesisler hizmete açıldı

BAFRA OVASI DA TEHDİT ALTINDA 

Yağışların, kaydedilen normal seviyelerinin önemli ölçüde altına düşmesi sonucu, arazi ve su kaynaklarının olumsuz etkilenmesine ve hidrolojik dengenin bozulmasına sebep olan doğal olay olarak tanımlanan kuraklık, Türkiye'nin en verimli ovaları arasında bulunan ve yurdun ambar deposu olarak bilinen Kızılırmak Nehri'nin Karadeniz'e döküldüğü alanda yer alan Bafra Ovası için de büyük bir tehdit oluşturuyor. 

FİKİR İŞÇİSİ: ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Editör: Ayşe Çolak