Samsun'un 17 ilçesinden biri olan Salıpazarı, Samsun'a 54 kilometre uzaklıkta bir ilçedir. Hem tarihi hem kültürel zenginlikleri bulunan ilçeye gezmeye gitmeyi planlıyorsanız işte "Salıpazarı'nda gezilecek yerler nerelerdir?" sorusunun yanıtı ve Salıpazarı gezinizde sizlere kılavuz olabilecek yerleri haberimizde bulabilirsiniz.

SALIPAZARIII2.jpg

SALIPAZARI'NDA GEZİLECEK YERLER NERELERDİR?

Samsun'a 54 kilometre uzaklıktaki Salıpazarı ilçesinde çok sayıda tarihi ve kültürel yapı bulunmaktadır. Salıpazarı ilçesinde gezilecek yerler şunlardır;

GARPU KALESİ

Samsun'un Salıpazarı ilçesine bağlı bulunan cevizli ve Konakören köyleri arasında bulunmaktadır. Garpu Kalesinin Milattan önce 7. yüzyılda Amazonlar tarafından yapıldığı tahmin edilmektedir. Garpu kalesi klasik bir görünüme sahiptir. içinde, iki tane kuyu oldukça gösterişli kale kapısı ve kayaların yontulmasıyla yapılan merdiven bulunmaktadır.

SALIPAZARIIII.png

HASAN TEKKE

Kurtuluş savaşında şehit olan Hasan adındaki kişinin mezarının da yer alan tekke, Salıpazarı ilçesinde yüksek bir tepeye konumlanmıştır. İlçeye tepeden hakim olunan bir yerdedir. bu tepe üzerinden çarşamba ilçesi ve Salıpazarı ilçesinin muhteşem manzarasına hakim olabilirsiniz.

TAŞ DEĞİRMEN

 500 yıllık bir geçmişe sahip olan tarihi Taş Değirmen Salıpazarı ilçesine bağlı Gögçeli Mahallesinde yer almaktadır. Kesme taştan yapılan bu değirmen günümüzde hala kullanılmaktadır. Tarihi değirmen ilçeye değer katmaktadır. Ayrıca ilçede yer alan Yeşil Camii ve Türbesi, Karaman Camii ve Albak Camisini de görülmesi gereken yerlerdendir.

SALIPAZARI 1.jpg

ÇAĞLAYAN ŞELALESİ

 İlçe merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Çağlayan Şelalesi, Çağlayan Köyünde yer almaktadır .İlçeye doğal bir güzellik katan şelalenin çevresinde alabalık tesisleri bulunmaktadır.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.