Komşu ülke karıştı! Çatışmalar şiddetlendi
Komşu ülke karıştı! Çatışmalar şiddetlendi
İçeriği Görüntüle

DSÖ Afrika Bölge Ofisi Bölgesel Acil Durumlar Direktör Vekili Patrick Abok, Angola’da çevrim içi düzenlenen basın toplantısında, bölgenin son yıllarda karşılaştığı sağlık acil durumlarının oldukça ciddi olduğunu vurguladı.

Abok, Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin (KDC) Kasai eyaletinde ortaya çıkan yeni Ebola salgınının yanı sıra kolera, M çiçeği virüsü (mpox), kızamık ve diğer hastalıkların mevcut sağlık sistemini zorladığını belirtti.

23 ÜLKEDE GÖRÜLDÜ

Patrick Abok, “Sadece bu yıl 23 ülkede 190 binden fazla kişi koleraya yakalandı ve 4 bin 200’den fazla kişi hayatını kaybetti. Bu ülkelerin 16’sında salgınlar hâlâ aktif olarak devam ediyor. Güvenli su ve hijyen olanaklarının yetersizliği, kolerayı insani kriz yaşayan bölgelerde ciddi bir halk sağlığı tehdidi haline getiriyor.” ifadelerini kullandı.

Abok, DSÖ’nün kolera tedavi merkezlerine destek verdiğini, gerekli malzemeleri sağladığını ve hastalığın yayılmasını önlemek için aşılama çalışmaları yürüttüğünü belirterek, bu yıl 15 milyondan fazla doz kolera aşısının uygulandığını aktardı.

VAKALAR HIZLA YAYILIYOR

Abok ayrıca, kötü sanitasyon koşulları ve iklim kaynaklı sel felaketleri nedeniyle Çad, Sudan, Etiyopya ve KDC gibi ülkelerde kolera vakalarının hızla arttığını söyledi. Kolera, kirli su veya gıda yoluyla bulaşan bakteriyel bir enfeksiyon olarak biliniyor.

Kaynak: AA