Geçtiğimiz Temmuz ayında kaybettiğimiz Türk resim sanatının değerli isimlerinden Mehmet Başbuğ için Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı tarafından bir anma programı düzenledi.

Anma programına sanatçının ailesi, mesai arkadaşları ve dostları katıldı. Anma töreninde Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı tarafından hazırlanan ve Mehmet Başbuğ’un hayatını anlatan “Türk Milletine Sevdanın Tuvaldeki İmzası” başlıklı kısa filmin de gösterimi yapıldı.

Anma töreninin açılışını yapan Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alev Çakmakoğlu Kuru konuşmasında, “Türk milleti sevdalısı bir akademisyen olarak Cumhuriyetimizin 94. yılını kutladığımız günün ertesinde anılır olmak ancak Mehmet Başbuğ’a yakışırdı” ifadelerini kullandı. Törende ressamın dostları da konuşmalarıyla Başbuğ’u andı.

Anma töreninin ardından “Türkiye Cumhuriyeti’nin 94. yılında Çağdaş Türk Resim Sanatında Türk Kültürü ve Mehmet Başbuğ” başlıklı bir panel düzenlendi. Panele, Başkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Adnan Tepecik, Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alaybey Karoğlu, Giresun Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Altıntaş ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi eski öğretim üyesi ve ressam Yrd. Doç. Dr. Ali Düzgün katıldı.