GÜZEL GÜNLER ÇOK YAKIN
Yılport Samsunspor'da Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, Samsun Medya Grubu bünyesinde yer alan Samsun Canlı Haber TV'ye birbirinden özel açıklamalarda bulundu. Geldiği süreci değerlendiren tecrübeli teknik adam, Samsunspor ile tarih yazacaklarını söyledi. Kırmızı-Beyazlı ekipte uzun yıllar güzel işlere imza atacaklarını belirten Ertuğrul Sağlam, "Ben buraya inandığım ve değer verdiğim projeler için geldim. Hayalim Samsunspor'da şampiyonluklar yaşamak ve bu camiaya hak ettiği mutlulukları yaşatmak" dedi. 

NURULLAH'I KİMSE ALAMAZ 
Ertuğrul Sağlam, gündemi meşgul eden Nurullah Aslan iddialarına da açıklık getirdi. Sağlam, “Nurullah, benim için çok özel bir insan. Ben Nurullah’ın babası Abdullah Aslan ile uzun yıllar aynı takımda forma giydim. Mekanı cennet olsun. Nurullah bize babasının emaneti. O çok kaliteli ve yetenekli, bu yaşta önemli yere gelmiş, daha gelişmesi gereken bir durumda. İnşallah ilerleyen senelerde Avrupa'da olacak. Ama şu anda Nurullah’ın olması gerek yer Samsunspor. O yüzden önümüzdeki senenin planlamasında her hangi bir kaleci arayışımız yok. Şuan transferde kaleyi kapattık. Karşısına çıkacak bedel ne olursa olsun Nurullah’ı vermeyiz. Türkiye’den hiçbir kulüp Nurullah için Samsunspor’u tatmin edecek bir rakamı da veremez” diye konuştu. 

BACA TÜTMEYE BAŞLAYACAK 
Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, Batıpark’ta yapımı devam eden Samsunspor altyapı tesislerinin yeni sezona hizmete gireceğini söyledi
Altyapı tesislerinin yeni sezona hazır hale geleceğinin altını çizen Sağlam, “Samsunspor'la alakalı herkes yoğun bir şekilde çalışıyor. Kimsenin endişesi olmasın. Batıpark’ta inşası devam eden altyapı tesislerimiz hızlı bir şekilde tamamlanıyor. Nuri Asan Tesisleri'nde bulunan 2 numaralı çim saha için çalışmalar başlamak üzere. Yeni sezonda inşallah muhteşem bir tesis hizmet veriyor olacak. Bizler de fabrikanın bacalarını tüttürmeye başlayacağız” ifadelerine yer verdi.

10 TEKLİFİ GERİ ÇEVİRDİM 
Teknik adam Ertuğrul Sağlam, “Samsunspor’a gelmeden önce Süper Lig’den 3, TFF 1. Lig’den ise 7 takımdan teklif aldım. Kişiliğim gereği geleceği olmayan bir takımla çalışmak istemiyordum. Ben Türk futboluna altın harflerle başarı hikayesi yazmayı hayal ediyordum. Samsunspor’dan teklif geldiğinde içim çok ısındı ve tüm teklifleri yok sayarak buraya geldim. Bu şehre farklı bir bağım var. Hayatımda yaşadığım en özel olayları Samsun’da gerçekleştirdim. İnşallah uzun yıllar burada görev yaparım. Hep birlikte başarı hikayeleri yazarak Türk futboluna iz bırakırız” dedi.

KUPAYI MEZARINA GÖTÜRECEĞİZ 
Kırmızı-Beyazlı ekipte Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, “Şampiyon olduğumuzda kupamızla birlikte Çarşamba’da kaza sonucu hayatını kaybeden Batuhan Yılmaz kardeşimizin kabrine gideceğiz” dedi. Sağlam, "Samsunspor sevgisini yüreğinde onca acıya rağmen taşıyan taraftarlarımızın var olduğunu görmek beni çok duygulandırdı. Çeşitli nedenlerden dolayı hayatlarını kaybeden Samsunspor'lu taraftarlarımıza rahmet diliyorum. Kupayı aldığımız ilk işimiz Samsun'un Çarşamba ilçesinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden Samsunsporlu taraftar Batuhan Yılmaz’ın kabrine ziyaret etmek olacak"dedi.

ALTYAPI KÖTÜ DURUMDAYDI 
Ertuğrul Sağlam, mevcut durumda Samsunspor altyapısının içler acısı bir durumda olduğunu ifade ederek, “Samsunspor’un altyapısı maalesef bu camiaya yakışmayacak bir şekilde. Şuan adeta içimizi sızlatır bir vaziyette. Samsun için futbol şehri diyoruz fakat, ikinci bir çim sahamız yok. 15 yıl önce birçok tesis vardı, onlar da yok olmuş. Bu şartlarda sağlıklı eğitim vermek kolay değil. Bu yüzden geldiğimiz ilk günden itibaren altyapıya bu kadar önem veriyoruz. Samsunspor’un altyapısına yatırım yapılırken, aynı zamanda bu projelerden şehrin diğer amatör takımları da faydalanacak” diye konuştu. 

BAŞKANIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ  
Sağlam, “Yüksel Yıldırım, Samsunspor ve Samsun için büyük bir şans. Bu işin keyfini çıkartırken, aynı zamanda Samsunlu vatandaşlarımıza da görevler düşüyor. Başkanımızın üzerindeki yükü hafifletmeliler ve ona her konuda destek olmalılar. Forma kampanyaları, kombine ve bilet gibi konularda daha fazla ilgili olmalılar. Yönetimimizin moral ve motivasyonunu yüksek tutmalıyız. Fedakarlıklar yaparak bu işi hep birlikte yürüteceğiz. Bu yüzden şehrin dinamikleri ve taraftarımızın desteğine ihtiyacımız var. Biz bu bütünlüğü sağlayıp, Türk futbolunda yeni bir tarih yazabiliriz” diye konuştu.

TARAFTARA ÖVGÜ 
Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, Kırmızı-Beyazlı taraftarlara övgü dolu sözler söyledi. Sağlam, “Samsun şehri zengin bir futbol kültürüne sahip. Özellikle taraftarların bu konuda büyük emeği var. Samsunsporlu taraftarlarımızın en güzel yanlarından birisi olaylara daha sağduyulu yaklaşabiliyorlar. Çok akıllılar ve olaya göre pozisyon alıyorlar. Kırmızı-Beyaz renklere gönül veren taraftarlarımız, yaklaşık son 10 yıldır kahroluyor. Bu zamana kadar hep üzülmüşler. En çok istediğim şey onlarını yüzünü güldürmek. İnşallah bu süreçten sonra taraftarlarımız çok mutlu olacak” dedi.

Salim YILDIZ