Samsun Gazetesi Spor Müdürü Salim Yıldız'ın sorularını yanıtlayacak olan Sağlam, başarının sırrını açıklıyor. Liglerin tescil edilip edilmeyeceği konusunda görüşlerini de aktaracak olan Ertuğrul Sağlam, transfer çalışmaları ve altyapı hakkında bilgiler paylaşıyor.

Nurullah’ı hiçbir kulüp alamaz

Kırmızı-Beyazlılarda Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, “Türkiye’deki hiçbir kulüp, Nurullah için Samsusnpor’u tatmin edecek bir rakamı veremez” dedi.

Yılport Samsunsspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, transfer gündemini meşgul eden Nurullah Aslan iddialarına Samsun Canlı Haber TV ekranlarından açıklık getirdi. Sağlam, “Nurullah Aslan, benim için çok özel bir insan. Ben Nurullah’ın babası Abdullah Aslan ile uzun yıllar aynı takımda forma giydik Mekanı cennet olsun. Nurullah bize babasının emaneti. O çok kaliteli ve yetenekli, bu yaşta önemli yere gelmiş, daha gelişmesi gereken bir durumda. İnşallah ilerleyen senelerde Avrupada olacak. Ama şuanda Nurullah’ın olması gerek yer Samsunspor. O yüzden önümüzdeki senenin planlamasında her hangi bir kaleci arayışımız yok. Şuan transferde kaleyi kapattık. Karşısına çıkacak bedel ne olursa olsun Nurullah’ı vermeyiz. Türkiye’den hiçbir kulüp, Nurullah için Samsusnpor’u tatmin edecek bir rakamı da veremez” diye konuştu.

Muhteşem tesisle geliyoruz
Yılport Samsunspor’un tecrübeli Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Batıpark’ta yapımı devam eden Samsunspor altyapı tesislerinin yeni sezona hizmete gireceğini söyledi

. Altyapı tesislerinin yeni sezona hazır hale geleceğinin altını çizen Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Samsunsporla alakalı herkes yoğun bir şekilde çalışıyor. Kimsenin endişesi olmasın Batıpark’ta inşası devam eden altyapı tesislerimiz hızlı bir şekilde tamamlanıyor. 2 numaralı çim saha için çalışmalar başlamak üzere. Yeni sezonda inşallah muhteşem bir tesis hizmet veriyor olacak. Bizler de fabrikanın bacalarını tüttürmeye başlayacağız” ifadelerine yer verdi.

Samsunspor için 10 teklifi reddetti

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım ve dönemin Kulüp Başkanı İsmail Uyanık’ın girişimleriyle Samsunspor’a Teknik Direktör olarak gelen Ertuğrul Sağlam, Süper Lig’den 3, 1. Lig’den ise 7 takımdan teklif aldığı halde Samsunspor’u tercih ettiğini söyledi

Kırmızı-Beyazlı ekipte tecrübeli Teknik adam Ertuğrul Sağlam, “Samsunspor’a gelmeden önce Süper Lig’den 3, TFF 1. Lig’den ise 7 takımdan teklif aldım. Kişiliğim gereği geleceği olmayan bir takımla çalışmak istemiyordum. Ben Türk futboluna altın harflerle başarı hikayesi yazmayı hayal ediyordum. Samsunspor’dan teklif geldiğinde içim çok ısındı ve tüm teklifleri yok sayarak buraya geldim. Bu şehre farklı bir bağım var. Hayatımda yaşadığım en özel olayları Samsun’da gerçekleştirdim. İnşallah uzun yıllar burada görev yaparım. Hep birlikte başarı hikayeleri yazarak Türk futboluna iz bırakırız” dedi.

Herkes fedakarlık yapmalı

Kırmızı-Beyazlı ekibin deneyimli Tekbik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Bu işin keyfini çıkartırken, aynı zamanda Samsunlu vatandaşlarımıza da görevler düşüyor. Başkanımızın üzerindeki yükü hafifletmeliler ve ona her konuda destek olmalılar” dedi

Sağlam, “Yüksel Yıldırım Samsunspor ve Samsun için büyük bir şans. Bu işin keyfini çıkartırken, aynı zamanda Samsunlu vatandaşlarımıza da görevler düşüyor. Başkanımızın üzerindeki yükü hafifletmeliler ve ona her konuda destek olmalılar. Forma kampanyaları, kombine ve bilet gibi konularda daha fazla ilgili olmalılar. Yönetimimizin moral ve motivasyonunu yüksek tutmalıyız. Fedakarlıklar yaparak bu işi hep birlikte yürüteceğiz. Bu yüzden şehrin dinamikleri ve taraftarımızın desteğine ihtiyacımız var. Biz bu bütünlüğü sağlayıp, Türk futbolunda yeni bir tarih yazabiliriz” diye konuştu.