Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Honduras Ulusal Üreticiler Birliği (ANDİ) Parlak Projelere Destek, Eğitim ve Danışmanlık Merkezine ofis malzemesi desteğinde bulunuldu.
TİKA’nın Latin Amerika ve Karayipler bölgesinde üretim sektöründe gerçekleştirdiği projeler kapsamında Honduras Ulusal Üreticiler Birliği (ANDİ) Parlak Projelere Destek, Eğitim ve Danışmanlık Merkezinde yapılacak eğitimlerde kullanılmak üzere ofis malzemesi desteği verildi. 28 Nisan 1958 yılında kurulan ANDİ, Honduras endüstrisinde faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli üreticilere tek çatı altında eğitim hizmetleri, yeni iş fırsatları oluşturma konusunda destek, işletmelerini yönetme konusunda ticari, hukuksal, teknik konularda eğitim ve danışmanlık hizmetleri veriyor.
ANDİ kar amacı gütmeyen bir birlik olup Honduras’ta faaliyet gösteren micro girişim projelerine düşük ve uzun vadeli mikro krediler sağlıyor. Mikro girişimcilere sağlanan destek sayesinde ANDİ tarafından 1,3 milyon aileye olumlu etki sağlanıyor. Ayrıca ekonomik durumu yetersiz olan ve üniversite eğitimi alan 8.000 öğrenciye karşılıklı burs imkânları sunuyor. Söz konusu hizmetten yararlanan öğrencilerin büyük çoğunluğunun gelir durumunun çok düşük olduğu, proje sayesinde eğitimlerine devam etme fırsatı yakalayıp gelecekte iyi bir iş bulma imkânı sunuluyor. Küçük ve orta ölçekli işletmeler sayıları ve sağladıkları işgücü sebebiyle Honduras ekonomisinde çok önemli bir role sahip olma özelliği taşıyor. TİKA olarak Honduras’ta faaliyet gösteren KOBİ’leri desteklemek sureti ile etkinliklerini arttırmak, rekabet güçlerini ve düzeylerini ilerletecek faaliyetlerekatkı sağlamayı hedefliyoruz.
TİKA tarafından temin edilen ofis malzemeleri düzenlenen törenle ANDİ yetkililerine teslim edildi. Törene, TİKA Doğu ve Güney Asya, Pasifik ve Latin Amerika Daire Başkanı Dr. Rahman Nurdun, Honduras Ulusal Üreticiler Birliği Başkanı Adolfo Facusse ve ANDİ çalışanları katıldı.