Medicana Sağlık Grubu, Medicana Sivas Hastanesi ile hizmet zincirine yeni bir halka daha ekledi. Grubun 11’inci hastanesi olan Medicana Sivas Hastanesini Sivas ve çevresine uluslararası standartlarda sağlık hizmeti sunma hedefiyle hizmete açtı.
Dünya standartlarında çağdaş sağlık hizmetini her coğrafyada aynı standartta sunma hedefiyle çalışan Medicana Sağlık Grubu sağlık ağını genişleterek, ulusal ve uluslararası yatırımlarına devam ediyor. Medicana Sağlık Grubu, 11’inci hastanesi olan MEDICANA Sivas Hastanesi’ni bünyesine ekledi. Grubun; hastane sayısı 11’e yükselirken çalışan sayısı 5 bine yaklaştı.
Seçkin akademik kadrosu ve nitelikli sağlık çalışanları, çağdaş alt yapısı ve uygulamaları, hasta ve hasta yakınlarının memnuniyetini yaratmadaki kararlılığı ile model oluşturan Medicana Sağlık Grubu, tüm gücünü ve deneyimini Medicana Sivas Hastanesiyle İç Anadolu’ya taşıyor. Çağdaş tıp tekniği ve teknolojisini, güncel tıbbi yaklaşımlarla bütünleştirerek, hastalara 7 gün 24 saat doğru, hızlı ve güvenilir sağlık hizmetini bulunduğu her coğrafyada aynı standartlarda sunmayı misyon olarak edinen Medicana Sağlık Grubu; 28 bin metrekare kapalı alan ve 213 yatak kapasitesine sahip Medicana Sivas Hastanesi ile sadece şehir merkezindeki hastalara değil, çevre ilçe ve illerden gelecek hastalara da hizmet verecek.
Medicana Sivas Hastanesi’nin hizmete başlaması nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşma yapan Medicana Sağlık Grubu CEO’su Reha Özkaya, “Son 15 yılda Türkiye’deki ekonomik büyümeye paralel olarak sağlık sektöründe de büyük bir atılım göze çarpıyor. Bugün sevinçle görüyoruz ki, dünya standartlarında hastanelerimiz ile önemli sağlık başarılarına imza atıyoruz. Geçmişin 35-40 yataklı hastanelerinden, bugün dünyada birçok ülkenin sahip olmadığı gelişmiş tıp teknolojisi ile donatılmış, 5 yıldızlı otel konforuna sahip, dünya standartlarında akredite edilmiş sağlık tesislerine ulaştık. Başarılarımız ülke sınırlarını aştı ve Türk sağlık sektöründe hem Medicana Sağlık Grubu’nun hem de sektörde diğer grupların yabancı hasta potansiyeli hızla arttı. Bildiğiniz üzere son yıllarda hızla büyüyen sağlık turizmi alanında Türkiye bugün, hasta ziyareti verilerine göre dünyanın önde gelen ilk on ülkesi içerisinde yedinci sırada yer alıyor. Ülkemizin bu global ekonomiden pay almasını sağlayan, taşın altına elini sokan bütün yatırımcıları kutlamak gerekir. Hastanecilik oldukça zorlu, pahalı, teknolojisi çok hızlı eskiyen geriye dönüşü uzun ve zor bir maraton koşusu Medicana Sağlık Grubu özel sağlık sektöründe önemli başarılara imza attı ve bu başarıları artırarak sürdüreceğimize inanıyoruz. Yurtiçi ve yurtdışı yatırımlarımız ve çağdaş sağlık hizmeti sunumumuz ile öncü Gruplardan bir olmaya devam edeceğiz.”dedi.
Sivas’ın sağlık turizminde önemli bir il olduğunu söyleyen Özkaya, “Özellikle bahar ve yaz aylarında memleketlerine dönen yurtiçi ve yurtdışında yaşayan Sivaslılar için, Medicana Sivas önemli bir sağlık merkezi olacak. Memleketlerine tatil için gelen Sivaslıların, sağlık gereksinimleri için başka kentlere gitmelerine gerek kalmayacak. Gelişmiş, spesifik ve yüksek yatak kapasiteli yoğun bakım yatak sayıları ile İç Anadolu’da önemli sağlık problemlerinden biri olan yoğun bakım eksikliğini giderecek. Medicana Sivas Hastanesi, SGK ile her branşta yapılan anlaşmalar sayesinde uluslararası kalitede hizmeti, son teknolojik olanaklarla, konforlu mekanlarda önce Sivaslıların ardından da İç Anadolu’nun hizmetine sunacağız. Sivas’ın kalbine yerleşerek, sizlerin de desteği ile Anadolu’nun sağlık başkenti yapacağız ”diye konuştu.