Kilis 7 Aralık Üniversitesi Hava Araçları ve Robot Topluluğu öğrencileri, hem gerçekleştirdikleri etkinliklerle ilgili bilgi vermek hem de projelerine destek istemek için Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun’u ziyaret etti.

Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan topluluk, Dr. Öğretim Üyesi Mikail Özçiloğlu, topluluk akademik danışmanı Araştırma Görevlisi Necati Aksoy ve topluluk başkanı Kübra Önen eşliğinde Rektör Karacoşkun’u ziyaret etti. Drone labirent çözen, RC helikopter, çizgi izleyen, robo cros, robotik kol gibi 16 farklı proje üzerinde çalıştıklarını söyleyen öğrenciler, TÜBİTAK ve TEKNOFEST gibi önemli teknoloji organizasyonlarına katılmak için hazırlandıklarını ifade etti. Erciyes Üniversitesinde düzenlenen teknoloji yarışmasında insansız hava aracı (İHA) dalında jüri özel ödülü alan öğrenciler, İHA dalında daha büyük bir proje üzerine çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Rektör Karacoşkun yaptıkları çalışmalarından dolayı öğrencileri tebrik etti ve üniversite olarak bu çalışmalarda öğrencilere destek vereceklerini ifade etti.