Kerim BURUCU/ERZURUM, () - ARAMA Kurtarma Derneği'nin (AKUT) Erzurum Temsilcisi Bünyamin Akbulut, günlerce el emeği, göz nuru dökerek, Türk boylarına ait savaş kıyafetleri ve aletleri hazırlıyor.
Atölyeye çevirdiği evindeki bir odada çalışan Bünyamin Akbulut, asırlar önce kullanılan kıyafetlerin daha çok tarihi filmlerde görüldüğünü, piysada bulmanın ise imkansız olduğunu bildirdi. Uzun yıllardan bu yana savaş sanatları, geleneksel Türk okçuluğu, atlı okçulukla uğraştığını söyleyen Akbulut, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan kulüp aracılığı ile Erzurum'da gençlere okçuluk eğitimi verdiğini belirtti.
İşe okçulukta giyilen eski kıyafetleri yaparak başladığını ve bu alanda gördüğü boşluğu doldurmak için tarihi kıyafetler üzerine yoğunlaştına işaret eden Akbulut, makine kullanmadan el emeği ile eserler ortaya çıkardığını anlattı. Kıyafetlerle çektirdiği fotoğrafların sosyal medyada büyük ilgi görmesi üzerine harekete geçen Akbulut, şunları anlattı:
"Savaş sanatlarıyla ilgili deri aksesuarları, atalarımızın giydiği kıyafetleri, çizmeleri, börkleri, zırhları, kemerleri ve kullanılan tüm silah malzemelerini büyük bir heyecanla hazırlıyorum. Hem de bu işten çok büyük haz alıyorum. tarihi kıyafetlerle ilgili uzun araştırmalar yaptım, tarihi kaynakları inceledim. Elde ettiğim bilgi ışığı altında çalışmaya başladım. İki günde 1 zırh hazırlıyorum. Kesinlikle makine dikişi kullanmıyorum. Hepsi tamamen el işi. Zımbalar, şekiller, figürleri elde çiziyorum ve deriden yapıyorum. Atalarımız gibi el emeği göz nüru döküyorum. Atalarımız o kadar zengin, süslü, malzemeler kullanıyormuşki onlara yetişmek, geçmişi canlandırmak zor. Her baktıkça değişik bir figür, değişik bir kalite, değişik bir el işçiliği gürüyorsunuz. Ürünleri, facebook sayfam üzerinden pazarlıyorum."

FOTOĞRAFLI