Malezya Havayolları CEO’su Christoph Mueller, şirketin teknik olarak iflas ettiğini bildirerek, yeniden yapılandırma programı kapsamında yaklaşık 6 bin kişinin işten çıkarılacağını ifade etti.
2014 yılında yaşanan kazalarla sarsılan Malezya Havayolları’nın CEO’su Christoph Mueller, şirketin teknik olarak iflas ettiğini açıkladı. Düzenlediği basın toplantısında 20 bin çalışanı bulunan şirketin 14 bin çalışanına iş teklif edileceğini belirten Christoph Mueller, havayolu maliyetlerinin azaltılması kapsamında 6 bin çalışanın işten çıkarılmasına karar verildiğini ifade ederek, “Şirket teknik olarak iflas etti. Verim düşüşü, 2014 yılında yaşanan olaylardan çok önce başlamıştı” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, havayolunun normal bir şekilde çalıştığı ifade edilerek, uçuşların bu durumdan etkilenmediği kaydedildi.
Malezya Havayolları’na ait MH370 sefer sayılı yolcu uçağı, 8 Mart 2014’te Pekin’e gitmek üzere Kuala Lumpur’dan kalkış yaptıktan 1 saat sonra 239 yolcusu ile birlikte kaybolmuştu. Bu olaydan 4 ay sonra havayollarının MH17 sefer sayılı uçağı ise, 17 Temmuz’da Ukrayna üzerinde şüpheli bir şekilde vurulmuştu. Uçakta 298 yolcu ve mürettebat bulunuyordu.