Ankara’da Halkevleri tarafından miting düzenlendi.
Halkevleri’nin “Yürü üstüne üstüne” mitingi için Türkiye’nin çeşitli illerinden otobüslerle Ankara’ya gelen eylemciler ile ilin çeşitli yerlerinden gelen eylemciler Dikimevi metro istasyonunda toplandı. Eyleme çeşitli sendika, dernek ve odalar destek verdi. Burada kortej oluşturan eylemciler, Kolej Meydanı’ndaki miting alanına yürüdü. Yürüyüşte yaşları küçük yaklaşık 10 çocuk da “Çocuk Korteji” yazılı pankart ile yer aldı. Eylemciler, yürüyüşte ellerinde bayrak, flama ve dövizler taşıdı. Polisler miting alanı girişine önceden kurulan arama noktalarında eylemcilerin üstlerini dikkatle aradı.
Halkevleri adına mitingde konuşan Oya Ersoy, AK Parti’yi uyguladığı politikalar nedeniyle faşist, gerici ve anti-demokratik olmakla suçlayarak, herkesi 7 Haziran’da yapılacak milletvekilliği genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) oy vermeye davet etti.
Mitinge katılanlar söylenen şarkılar eşliğinde horon tepti. Bu arada Kolej Meydanı’nda miting devam ederken arama noktası yakınında gerginlik yaşandı. Sebebi belli olmayan gerginliğe polis ekipleri müdahale etmedi. Eyleme katılan kişilerin kendi arasında bir gerginlik yaşadığı öğrenildi. Yaşanan gerginlik, tartışan kişilerin ayrılması ve alandan uzaklaşmasıyla son buldu.
Mitinge katılanlar saat 16.00 itibariyle olaysız şekilde dağıldı.