Ordu’da düzenlenen arıcılık kursu sonucunda başarılı olan 67 kursiyere belgeleri verildi.
Altınordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından üreticilerin bilgi ve becerilerinin arttırılması için düzenlenen arıcılık kursu tamamlandı. Altınordu Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen projede 80 saatlik arıcılık kursu verildi. Düzenlenen kursa 40 yaşın altında olan 67 kursiyer müracaat etti. Yapılan teorik ve pratik kursların ardından 67 üretici kursu başarı ile bitirerek sertifika almaya hak kazandı. Arıcılık kursunu tamamlayarak belge almaya hak kazanan üreticilerden bazılarının kadın olması ise dikkat çekti.
Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda sertifika dağıtım töreni yapıldı. Törene Altınordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Gürsel Günay, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Özka, kurum çalışanları ve sertifika almaya hak kazanan üreticiler katıldı. Sertifika dağıtım töreninde konuşan Altınordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Gürsel Günay, kurs sonucu alınan bilgilerin üreticilerin daha fazla verim alabilmesi için yararlı olacağını söyledi.
"KADIN ARICILARI GÖRMEK GURUR VERİCİ"
Arıcılığın çok teknik ve bilgi isteyen bir konu olduğunu ifade eden Gürsel Günay, "Altınordu ilçemizde 85 bine yakın arı kovanımız var. Ordu’da fındıktan sonra ikinci sırada arıcılık geliyor. Arıcılık bilgi ve teknik isteyen bir konu bu yüzden daha kaliteli hizmet vermek, sahte balların önüne geçmek ve arıcılarımızı bilgilendirmek için kurslar açmaya devam edeceğiz. Bu kursa bayanlarında katılması ayrı bir gurur kaynağı. Çünkü kadınların el attıkları işlerde bir beceri vardır, bir estetik vardır. İnşallah onlar da arıcı olurlar biz de onlara ayrıca destek veririz. Ben kursu başarı ile bitiren tüm kursiyerlere teşekkür ediyorum" dedi.
Kursu başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikalarının verilmesinin ardından program sona erdi.