18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Milletvekili Mustafa Şahin, ”Çanakkale Deniz Zaferi tarihin akışını değiştiren, bağımsızlığı uğruna canını vermekten çekinmeyen milletimizin kahramanlık destanıdır” dedi.
Şahin tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Milletimiz vatan ve millet aşkı sayesinde, tarih boyunca başı dik, onurlu, hür ve bağımsız bir hayat yaşamış, bağımsızlığa olan inancı, özgürlük tutkusu, vatanına duyduğu sevgi ile engel tanımaz bir yüreğin sahibi olarak bugünlere ülkemizi taşımışlar ve ülkemizin başarılarına başarılar katmışlardır. Bunun en anlamlı örneği Çanakkale savaşında bizzat yaşanmıştır” denildi.
Çanakkale Deniz Zaferi’nin tarihin akışını değiştiren ve bağımsızlığı uğruna canını vermekten çekinmeyen milletin kahramanlık destanı olduğunu vurgulayan Şahin’in mesajında şunları söyledi:
“Çanakkale Savaşı, milletimizin zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı, elinde sadece inanç, vatan sevgisi, dayanışma, özgürlük, birlik ve beraberlik duyguları olan bir milletin gerçekleştirdiği büyük bir mücadeledir.
Çanakkale zaferinde, tarihin akışını değiştiren, bağımsızlık ve özgürlük aşkı, işgale yeltenen ellerin kırıldığı, alt edildiği bir destan olarak hafızalarda ve tarih sayfalarında yerini almıştır. Çanakkale zaferini yürekli kılan, bu milletin kanı ve canı ile tarihe yazılmasıdır. Nice fedakâr millet ve vatan aşığının ortaya koyduğu bu irade, ülkemizi bugünlere daha özgür ve daha cesur olarak taşımıştır. Milletimiz adına bir dönüm noktası, bir milat, bir başlangıç olan Çanakkale Zaferi birçok büyük güçlerin de hayalinin, rüyasının sonu olmuştur. Çanakkale savaşı işgal güçlerinin denizlerden geçişinin engellenmesi değildir. Bugün onur ve şerefle söylediğimiz Çanakkale Savaşlarında verilen mücadeleyi anlayabilmek için, Çanakkale ruhunu kavrayabilmek gerekir. Çünkü Çanakkale savaşı ülkemizin her köşesinden şehitlerimizin yattığı bir mekândır. Şehitlerimiz bu ülkenin yüreğidir. Milletimiz, mukaddes vatanımızın korunması için canlarını ortaya koyan şehitlerini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacaktır.
Milli iradeye kurulan tuzaklar, bu milletin yürüyüşünü sekteye uğratmak isteyenler, canavarlaşan Batı uygarlığına, küllerinden doğan medeniyetimizi yem etme planları, çelik zırhlı duvarlarla kurulan kumpaslar, bugün de maalesef çağdaş metodlarla tezahür etmiş durumda. Dün olduğu gibi bu gün de emperyalistler, içimizdeki işbirlikçilerini de kullanarak, ’Yeniden Büyük Türkiye’ idealine set çekme gayretindeler. Ancak biz şuna inanıyoruz ki; milletimiz; dün olduğu gibi bugün de istiklaline ve büyük medeniyet yürüyüşüne kurulan kumpasları bir bir bertaraf ederek yoluna devam edecektir. Şehitlerimizin bıraktıkları daima bizim emanetimiz olacaktır. Bu vesileyle Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 100. yıldönümünde, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle yad ederken, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum."