Saibe Durmaz Özel Eğitim Merkezi, Mesleki Eğitim Merkezi ile İnSanat’ın ortak düzenlediği sinema atölyesinin galası yapıldı.
2006’dan bu yana Bursa’da sinema alanında yaptığı çalışmalarla çok sayıda kısa, belgesel ve uzun metraj filme imza atan, ülkemizi ulusal ve uluslararası festivallerde temsil eden İnSanat Derneği/16mm Sinema Atölyesi, bu kez çok özel bir sinema atölyesini tamamladı. Ördekli Kültür Merkezi’nde çok sayıda davetlinin katıldığı coşkulu galada “Arkadaş” filmi ilgiyle izlendi ve kısa filmin başrol oyuncusu Fatih Kobak darbuka ile şov yaptı.
Bursa İl ve İlçe Milli Eğitim camiasından yöneticilerin de katıldığı galada, Funda Tuncel ve Enver Avdaş’ın yapımcılığını üstlendiği, Ömer Akdağ’ın müziklerini yaptığı “Arkadaş” filmini çeken öğrencilere, katılım belgeleri ve çektikleri filmin DVD’si armağan edildi. Bugüne kadar çok sayıda atölye çalışması yaptıklarını söyleyen İnSanat Derneği Başkanı Suat Oktay Şenocak, “Çektiğimiz filmler içerisinde en etkili ve en anlamlı atölye çalışmamız bu oldu. Özel çocuklarımızın performansı takdire şayandı. Emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.