ÇANAKKALE'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki turizm cenneti Bozcaada'da esnaf çifte bayram yaptı. Bozcaada sahilleri, 4 günlük Ramazan Bayramı tatilinde tatilcilerle dolup taştı.
Kuzey Ege Denizi'ndeki tatil beldesi Bozcaada, Ramazan Bayramı tatilinde çok sayıda tatilciye ev sahipliği yaptı. Ev pansiyonlarıyla birlikte 5 bini bulan yatak kapasitesine sahip olan adada boş yer kalmadı. Ramazan ayında sakin geçen Ada'da esnafın yüzü de bayramdaki yoğunlukla birlikte güldü. Arife günü ile birlikte hem günübirlikçi, hem de konaklamalı turist akınına uğrayan Bozcaada'da turistler sahillere akın etti. Bunaltıcı sıcakta tatilciler, başta dünyaca ünlü Ayazma Koyu olmak üzere Ada'nın bakir koylarında kendilerini Kuzey Ege'nin sularına bırakarak serinledi.
YOLLAR YAYALARA KALDI
Sabah erken saatlerde sahillerde şezlong ve şemsiyelerin dolması nedeniyle vatandaşlar havlularını kumsala sererek güneşlendi. Adanın diğer sessiz bakir koyları da yerli ve yabancı turistlerle doldu taştı. Belediyenin bayram öncesinde aldığı tedbirler sayesinde adada olumsuzluk yaşanmadı. Adada yeni uygulanmaya başlayan trafik düzenlemesi kapsamında araçların merkeze alınmaması yayalara rahat bir nefes aldırdı. Ancak özellikle denize girilen koyların gerisinde uzun araç kuyrukları oluştu. Adaya gelip otel rezervasyonu yaptırmayan vatandaşların bir bölümü dönmek zorunda kalırken, yer bulamayanların bir bölümü ise araçlarında ve kumsallarda sabahlayarak adayı terk etmedi. Aynı zamanda Ada'da belediye ve emniyet ekipleri çalışmalarını bu bayramda sıklaştırdı.
Tatilin son günü araç dönüşlerinde daha önceki yıllarda yaşanan çilenin bu yıl rezervasyon sistemi sayesinde yaşanmaması bekleniyor. Tatilcilerin araçları için önceden feribotla dönüş rezervasyonu yaptırması nedeniyle yarın dönüşlerde feribot sırası yaşanması beklenmiyor.

FOTOĞRAF