MURADİYE (Van), () - VAN'ın Muradiye İlçesi'nde yaşayan 5 çocuk babası 40 yaşındaki Cahit Bulut karaciğer nakli olmayı bekliyor. Bulut hastalığı nedeniyle çalışamayınca, lise öğrencisi oğlu 17 yaşındaki Mustafa'nın okulunu bırakarak çalışmak zorunda kaldığını, bu yüzden bir an önce sağlığına kavuşmak istediğini söyledi.
İlçeye 10 kilometre uzaklıktaki Açıkyol Mahallesi'nde yaşayan Cahit Bulut, 3 yıl önce geçirdiği mide kanamasının ardından Portal Ven Trombozu (ince bağırsaktan besinleri karaciğere taşıyan büyük toplardamarın pıhtılaşarak tıkanması) hastalığı ile mücadele etmeye başladı. Bulut karaciğer nakli olması gerektiğini, maddi durumu kötü olduğu için de tarlasını ve hayvanlarını satarak bugüne kadar olan tedavi giderlerini karşıladığını söyledi. Şu anda elinde oturduğu evden başka hiçbir şeyinin kalmadığını belirten Bulut, daha önce inşaatlarda çalıştığını fakat şu anda hasta olduğu için çalışamadığını anlattı.
MADDİ OLARAK TÜKENDİM
Van ve Ankara’da tedavi gördüğünü fakat hiçbir sonuç alamadığını da belirten Bulut şöyle konuştu:
"Maddi olarak tükendim. Tek çarem yetkililer ve hayırseverlerin bana yardım etmeleri. Doktorlar 'eğer bir dönür bulabilirsen yüzde yüz ciğerlerin temizlenir ve sağlığına kavuşursun' dediler. Eşim ve çocuklarımın bana karaciğer nakli vermeleri uygun görülmedi. Ben de bekliyorum. Beklerken de sağlığımdan oluyorum. İnşallah bir hayırsever karşıma çıkar bana el uzatır, ben de sağlığıma kavuşurum."
OĞLU OKULUNU BIRAKTI EVİ GEÇİNDİRİYOR
Babası hastalanınca evin yükümlülüğünü alan ve evi geçindirmek için okulunu bırakmak zorunda kalan oğlu Mustafa Bulut da, "Babam çalışamıyor, eve birilerinin bakması lazım. Evin büyük oğlu olduğum için ben bakmak zorundayım. Tek dileğim babamın iyileşmesi aramıza dönmesidir" diye konuştu.
Babası için sürekli gözyaşı döken 14 yaşındaki Pınar ise, "Babam eski sağlığına kavuşsun bana yeter ben babamı çok seviyorum. Babamın sağlığı yerinde olsun bizim aramazda bulunsun başka da bir şey istemiyorum, bize yardım etsinler" dedi.

FOTOĞRAFLI