istanbul polisi, kentteki 9 ayrı hastanede çalışan kamu personellerinin de yardımıyla sahte engelli raporu alan bir çeteyi tespit etti. Şebekeye yönelik İstanbul, Tokat, Kırklareli, Edirne ve Düzce’deki 54 adrese eşzamanalı operasyon düzenelendi.

ELEBAŞI DA RAPORLU

11’i kamu görevlisi 35 çete üyesi gözaltına alındı. 9 zanlının arandığı öğrenildi. Çetenin 3 ila 5 bin lira arasında para karşılığında 300 kişiye sahte engelli raporu aldığı belirlendi. Çete liderinin de sahte engelli raporu alarak emekli olduğu öğrenildi. Şebekenin uyguladığı yöntemler pes dedirtti.

AKILALMAZ YÖNTEM

Çetenin şekeri olmayan veya düşük şekerli olan kişilere, testlerden önce ilaç verdikleri, glikoz içirdikleri, hatta yarım kilo zeytin yedirdikleri belirlendi. Böylece şekerleri yükselenlere ağır şeker hastası olarak sahte engelli raporu aldıkları anlaşıldı.

HAKLARINA GÖZ DİKTİLER

Sahte engelli raporu alan şahısların erken emeklilik, ÖTV indirimi, ücretsiz taşıma kartı alımı gibi hizmetlerden usülsüz yararlandıkları ve kamuyu zarara uğrattıkları tespit edildi.

Şebekenin şeker hastası raporu alacakları kişilere glikoz içirip aşırı derecede zeytin yedirdikleri belirlendi.

CUMHURBAŞKANI İŞARET ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Engelli Haftası’ndaki konuşmasında “Sağlık raporlarının alınmasında hâlâ bazı sıkıntıların olduğunu duyuyoruz” demişti. O sırada engelli bir vatandaşın, “Sahte raporlarla haklarımızı ellerimizden alıyorlar” demesi üzerine Erdoğan, “Bizim de kulağımıza geliyor” karşılığını vermişti. 

Kaynak: Sabah