Napoli Teknik Direktörü Rafael Benitez, Trabzonspor’un 4-5 maçını izlediğini belirterek, dünya çapında yıldızları olduğunu söyledi.
Napoli Teknik Direktörü Rafael Benitez ve Türk asıllı oyuncu Gökhan İnler, Trabzonspor ile oynayacakları Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda basın toplantısı düzenledi.
Basın toplantısında ilk sözü alan Gökhan İnler, yarınki maçın kendileri açısından çok önemli olduğunu belirterek, "Yarınki maç bizim için çok önemli Trabzonspor güçlü bir takım. Evlerinde iyi oynuyorlar. Turu geçmek için iyi bir performans sergilemek istiyoruz. Ben Türk futbolu ve Türkiye’de bulunduğum takımlarla ilgili olarak bir şeyler söylemek istemiyorum. Yarinki maçı düşünüyorum. Trabzonspor’un taraftarları çok sıcak. Bizim için önemli bir maç ve yarın biz de iyi başlamak istiyoruz. Benim için takımımın elde edeceği başarı çok önemli" dedi.
Trabzonspor ile oynayacakları iki maçtan da galibiyetle ayrılıp tur atlamak istediklerini söyleyen İnler, Türkiye’de hangi takım tuttuğu soruya ise, "Türkiye ile kuvvet aile bağlarım var ama hangi rengi tuttuğumu söylemem doğru olmaz" yanıtını verdi.
BENİTEZ: "LİVERPOOL VE BEŞİKTAŞ MAÇINI KONUŞMANIN ZAMANI DEĞİL"
Gökhan İnler’in açıklamalarının ardından konuşan Napoli Teknik Direktörü Rafael Benitez, Gökhan İnler’i beklemesi ve Liverpool - Beşiktaş maçıyla ilgili bir soruya, "Ben beklerim ona çok iyi bakmak zorundayım o yıldız bir oyuncu. Sanıyorum ben İngiltere’de çalıştığım dönemde Liverpool’un başındayken Beşiktaş’ı 8-0 yendiğimiz maçtan bahsediyorsunuz. Bugün bunun konuşmanın ne yeri ve ne de zamanı. Ben kendi takımının maçını düşünmek zorundayım. Benim çalıştırdığım Valencia takımındayken de Gençlerbirliği takımın başında Ersun Yanal vardı. Takımın ismini söylerken de zorlanıyorum. Bunun için çalışmıştım ama yine çalışmam gerekecek" dedi.
"Liverpool’un başındayken Beşiktaş’ı 8-0 yendiğiniz maçta 6-0 öndeyken bile takımınıza ellerinizle saldırın işareti vermiştiniz. Trabzonspor’u incelediniz mi?" şeklindeki soruya ise İspanyol teknik adam, "Ben her zaman takımımdan sahada daha çok şey beklerim. Skora ve tabelaya bakmam. Trabzonspor’un 4-5 tane maçını izledim. Çok agresif takımları var hırslı bir ekip, dünya çapında yıldızları var. Onlar da Napoli ile oynayacakları için bu maça çok iyi hazırlanacaklardır. Bizim takım olarak kupaya alacak gücümüz var ve bunun için mücadele edeceğiz. Kupayı kazanmak istiyoruz. Ama bu adım adım olacak. Şimdi istesek de bunu yapamayız. Bu maçta alacağımız kötü bir sonucu telefi edebiliriz. Çünkü evimizde oynayacağımız bir maç daha var. Ben tecrübeli bir hocayım ve buralara nasıl gidileceğini çok iyi biliyorum. Kariyerimde bir çok kupa var. Sonuna değil şimdiye bakalım" ifadelerini kullandı.
Öte yandan İtalya temsilcisi yarın akşam Trabzonspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda yaptığı çalışma ile tamamlayarak maç saatini beklemeye başladı.