Van’ın Çaldıran Belediyesi tarafından Çaldıran Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde kurulan Gençlik Spor Kulübü’ne spor malzemesi yardımında bulunuldu.

Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar’ın talimatıyla Çaldıran Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde kurulan Çaldıran 2018 Gençlik Spor Kulübü, A takımı ‘18 yaş üstü’ ve U17 takımı ‘18 yaş altı’ iki grup futbolcu yetiştirilecek. Çaldıran Spor Kompleksinde düzenlenen bir törenle spor malzemeleri futbolculara dağıtıldı.

Malzeme dağıtım töreninde bir konuşma yapan Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, "Çaldıran’da geçen yıl ciddi anlamda spora maddi ve manevi büyük desteklerimiz oldu. Bu yıl Çaldıran Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde Çaldıran 2018 Gençlik Spor Kulübünü kurmaya karar verdik. Kulübümüz bünyesinde A takımı ve U17 takımı olmak üzere iki grup oluşturduk. 22 kişilik 18 yaş üstü A takımı ve 20 kişilik U17 yaş grubu alt yapıda oynayabilecek futbolcuların yetiştirilmesini sağlamak. A takımı 2 Amatör liginde Çaldıranı temsil ederek futbol müsabakalarına katılacaktır. Kurulan takımlarımızın bir takım malzeme ihtiyaçları vardı. Bizde belediye olarak eşofman, forma, ayakkabı futbol topu gibi malzemeleri alarak futbolcularımıza verdik. Destek bizden başarı futbolcularımızdan. Amacımız genlerimizi kahve köşelerinden uzaklaştırarak spora yönlendirmek. Sporda da ilçemizi temsil edebilmelerini sağlamaktır. İlçemizdeki gençlerimizin spora yönelik çalışmalarında her zaman maddi ve manevi yanlarında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Hiç bir başarının arkasında tesadüf yoktur, emek vardır, özveri vardır, çalışmak vardır. Çalışanlar emeklerinin karşılığını alırlar. Destek bizden çalışmak emek vermek ve başarıyı futbolcularımızdan bekliyoruz. Kurduğumuz Çaldıran 2018 Gençlik Spor Kulübünde 18 yaş altı gençlerimizi yetiştirerek başarılı olan futbolcularımızı il ilçe bazındaki futbol takımlarında değerlendirmektir "şeklinde konuştu.

Çaldıran 2018 Gençlik Spor Kulübü Başkanı ve İlçe Spor Müdürü Mehmet Necip Çınarcı, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar’ın teşviki ve katkılarıyla Çaldıran 2018 Gençlik Spor Kulübünü kurduk. Söz konusu Çaldıranlı gençler ve ilçede sporu gelişmesi olunca belediye ve kaymakamlık maddi ve manevi her türlü desteği bize veriyor. Bizlerde kendisinden aldığımız bu güç ve destekle Çaldıran’da futbol, atletizm, kayak branşlarında ilçemize ve ülkemize kaliteli sporcular yetiştirmek için büyük çaba harcayacağız” dedi.