Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu (EYT) üyeleri, emekli olmakta yaşa takılmış olan vatandaşlara destek olmak için yürüdü.
Cumhuriyet Meydanında EYT Kayseri Platformu üyeleri adına konuşan Murat Akan “Dönemin Ana-Sol ve MHP koalisyon hükumeti tarafından çıkartılan, 4 bin 447 Nolu yasanın mağdurlarıyız. Bizlerin emeklilik yaşı 8 Eylül 1999 yılında bir gecede çıkartılan yasa ile 10 ile 15 yıl arasında yükseltilmiştir” dedi.
"Bizler geciktirilmiş ve gasp edilmiş hakkımızı istiyoruz" diyen Akan “1999 yılında dönemin Fazilet Partisi bu yasanın çıkmaması için çok çaba göstermiştir. Hatta o zaman mecliste 4 bin 447 Nolu yasanın aleyhinde şöyle demişlerdir, ’Bu yasanın çıkması 45 ve 50 yaşındaki insanların işsizliğe sürüklemek sonra ne haliniz varsa görün demektir. Bu yasa halk arasında infial yaratır demişlerdir’ o zamanki vekillerimiz Sayın Abdullah Gül, Bülent Arınç ve şimdiki Çalışma Bakanımız Faruk Çelik’tir. Şimdi soruyorum Faruk Çelik beye aradan geçen 14 yıla rağmen sözünüzü neden tutmuyorsunuz? O zaman yanlış dediğiniz kanuna şimdi neden sarılıyorsunuz?” diye konuştu.