UŞAK'ta yaşayan Erkan Karagöz, aynı anda çaldığı davul sayısını 4'ten 6'ya çıkararak kendi rekorunu kendisi kırdı.
Uşak'ta tornacılık yaparak geçimini sağlayan ancak müziğe olan tutkusundan dolayı 12 yıldır piyanist şantörlük yapan Erkan Karagöz, adını ilk kez 4 yıl önce düğünlerde davulla gösteri yaparak duyurdu. Aynı anda 4 davul çaldığı için televizyonların magazin programlarına katılan Erkan Karagöz, son iki yıl içinde kendini daha da geliştirerek aynı anda çaldığı davul sayısını 6'ya yükseltti.
TENEKE DAVULLA BAŞLADI, ÇILGIN DAVULCU OLDU
Davul tutkusunun çocukluk döneminden geldiğini ifade eden Erkan Karagöz, "Davula merakım çocukluğumda başladı. O dönemlerde tenekeyi alır davul gibi çalardım. Müziğe olan merakımdan dolayı asıl mesleğim tornacılıktan vazgeçtim. Davulun arkasından saz, org ve diğer müzik aletlerini de çalmaya başladım. Ancak davuldan vazgeçemedim. İki yıl önce 4 davulu aynı anda çalarak Türkiye'de ve dünyada bir rekora imza attım. Televizyon programlarının da dikkatini çekince, çok sayıda canlı yayında davul gösterimi sergileyerek Uşak'ı tanıttım" dedi.
GUINNESS REKORLAR KİTABI OLMADI
Aynı anda 4 davulu çaldığından dolayı Guinness Rekorlar Kitabı'nda yer almak için gerekli müracaatı yaptığını ancak maliyetinin yüksek oluşundan dolayı bu kararından vazgeçtiğini dile getiren Karagöz, "Guinness Rekorlar Kitabı için yaptığım başvuru kabul oldu ancak, başvuruda yüksek bir meblağla karşılaşınca başvurumu geri çektim. İki yıldır takip ediyorum, 4 davulu aynı anda çalan dünyada ve Türkiye'de kimse olmadı. Bunun üzerine ben kendi rekorumu yükselterek 6 davula çıkardım" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI